Tosty z pastą z tuńczyka i dodatkami • przepis • składniki • przygotowanie
Cztery tosty w czterech wyjątkowych odsłonach! Spróbuj, a już nigdy nie powiesz, że to banalne danie!

Czas przygotowania
20 min
Liczba porcji
Liczba porcji - 4
Poziom trudności
łatwy
Składniki
Instrukcje przygotowania
ŁĄCZYMY SKŁADNIKI NA PASTĘ Z TUŃCZYKA
Tuńczyka odcedzamy z zalewy na sitku. Przekładamy do miski i rozgniatamy widelcem. Dodajemy pokrojone w drobną kostkę ogórki kiszone i czerwoną cebulę, posiekany na drobno szczypiorek, musztardę francuską, jogurt grecki, sól i pieprz. Mieszamy.
PODSMAŻAMY KROMKI CHLEBA
Odkrawamy 4 kromki chleba i podsmażamy je na patelni z dodatkiem oliwy. Smażymy z każdej strony ok. 3 minut. Po przewróceniu na drugą stronę skrapiamy dodatkowo oliwą.
PODSMAŻAMY CHORIZO
Pokrojone w plasterki chorizo podsmażamy ok. 7 minut na osobnej patelni z dodatkiem oliwy.
UKŁADAMY PASTĘ Z TUŃCZYKA I DODATKI NA CHLEBIE
Na każdą kromkę chleba wykładamy 2 łyżki pasty tuńczykowej oraz dodatki (na każdą kromkę inne): podsmażone chorizo, paprykę grillowaną, serca karczochów przekrojone na pół, zielone oliwki.
Wartości odżywcze
Wartość energetyczna na całe danie
1752,3 kcal
Wartość energetyczna na 1 porcję
438,1 kcal
Tłuszcz
32,1 g
Węglowodany
19,3 g
Błonnik
8,2 g
Białko
20,8 g
Podobne przepisy
🍱 Z tej samej kuchni

Sałatka ziemniaczana z chorizo na ciepło
Sałatka na ciepło, która zawróci w głowie każdemu, kto uwielbia kuchnię w stylu hiszpańskim. To pyszne połączenie sosu z czerwonych warzyw, smażonych ziemniaczków, aromatycznego chorizo i oliwek. Przekonaj się, jak smakuje!

Hiszpańskie gołąbki" z chorizo w pomidorach z karczochami
Wyraziste składniki zawinięte w liście młodej kapusty to interpretacja tradycyjnego polskiego dania w hiszpańskim stylu.

Hiszpańskie ciasto drożdżowe z konfiturą z pomarańczy
Przygotuj pyszny wieniec drożdżowy według przepisu Pawła Małeckiego. Podaj go z domową konfiturą pomarańczową!
⏱️ O podobnym czasie przygotowania

Manhattan Latte
Dla wszystkich fanów kawy – przepis prosto od baristy! Wypróbuj niesamowitą manhattan latte!

Cytryny w miodzie
Aromatyczne, sfermentowane w miodzie cytryny, które będą świetnym dodatkiem do zimowej herbaty, lemoniady czy deserów.

Ogórki małosolne
Krótki sezon na wielki produkt – ogórki małosolne smakują wszystkim! To świetny dodatek do obiadu lub chrupka przekąska – sprawdź sekrety przepisu Karola i zastosuj je w swojej kuchni!
🔥 O podobnym poziomie trudności

Crostini truskawkowe z kremem z orzechów nerkowca
Crostini to małe kanapeczki, które sprawdzą się jako imprezowa przekąska! Przygotuj je na słodko – z chałki, z dodatkiem truskawek i orzechów!

Jogurtowy serniczek z airfryera
Pyszny serniczek, który przygotujesz w 10 minut – i to w delikatnie odchudzonej wersji, dzięki wykorzystaniu jogurtu zamiast sera. Spróbuj i przekonaj się, jak pyszne są ciasta z airfryera.

Szybki sorbet z owoców leśnych z posypką z limonki
Ekspresowy pomysł na orzeźwiający deser – smak owoców leśnych połączony z jogurtem naturalnym i kwaśną nutą limonki.