Tatar na dwa sposoby • przepis • składniki • przygotowanie
Poznaj dwa sposoby Karola Okrasy na siekany tatar wołowy – podwędzany na sianie i klasyczny!

Czas przygotowania
60 min
Liczba porcji
Liczba porcji - 1
Poziom trudności
trudny
Składniki
Instrukcje przygotowania
SIEKAMY MIĘSO
Oczyszczone mięso kroimy w drobne plastry, a następnie bardzo drobno siekamy. Dodajemy olej i siekamy tak długo, aż uzyskamy gładką, jednolitą masę. Mięso przekładamy do miski i odstawiamy do lodówki.
KROIMY DODATKI
Cebulę i ogórki kiszone kroimy w drobną kosteczkę. Kapary kroimy w grubą kostkę. Do mięsa dolewamy odrobinę oleju, dodajemy trochę kaparów, cebulki i ogórka. Resztę dodatków pozostawiamy. Dodajemy pieprz. Całość mieszamy i odstawiamy do lodówki.
PRZYGOTOWUJEMY MUS Z PODGRZYBKÓW
Do marynowanych podgrzybków dodajemy musztardę, miód i odrobinę soku z cytryny. Całość blendujemy, dolewając oliwę z oliwek.
Wartości odżywcze
Wartość energetyczna na całe danie
2505 kcal
Wartość energetyczna na 1 porcję
2505 kcal
Tłuszcz
167,8 g
Węglowodany
157,1 g
Błonnik
22,6 g
Białko
99,6 g
Podobne przepisy
🍱 Z tej samej kuchni

Oliwa bazyliowa
Aromatyczną oliwę z bazylią możesz przygotować samodzielnie. Zobacz, jak!

Odwrócone ciasto z ananasem
Ciasto ananasowe z plastrami skarmelizowanego ananasa na wierzchu, z delikatnym ciastem z dodatkiem wiórków kokosowych. Świetne połączenie smaków w cieście wg przepisu Pawła Małeckiego!

Blondie z nerkowcami i białą czekoladą
Lekko wilgotne, bardzo słodkie i pełne orzechów – jasne, że to blondie! Upiecz jasną wersję znanego wszystkim brownie dzięki prostemu przepisowi Pawła!
⏱️ O podobnym czasie przygotowania

Pomidorowy pstrąg z imbirem
Delikatna ryba połączona z intensywnym smakiem pasty pomidorowo-paprykowej z imbirem, podana ze świeżą kolendrą.

Ruloniki ziemniaczano-kabanosowe
Ziemniaczano-kabanosowe ruloniki ze szpinakiem po upieczeniu stają się tak chrupiące, że trudno się im oprzeć. Szybko znikną z sylwestrowego stołu, więc lepiej przygotuj ich dla gości nieco więcej – na zapas!

Panna cotta fit
Zobacz, jak Kinga Paruzel odchudziła panna cottę! Nawet tradycyjny deser w stylu włoskim może być fit!
🔥 O podobnym poziomie trudności

Kaczka po chińsku ze smażonym makaronem chow mein i z warzywami
Jeśli cenisz orientalne smaki, dowiedz się, jak przygotować kaczkę z sosem hoisin, smażonym makaronem i warzywami.

Sękacz z bitą śmietaną i jabłkami
Domowa wersja regionalnego sękacza zasmakuje każdemu, kto jej spróbuje! Odkryj smaki Podlasia i przygotuj przepyszne ciasto z jabłkami i śmietanową pianką.

Strudel gruszkowo-śliwkowy z cynamonem
Delikatne ciasto wypełnione dojrzałymi owocami – cukierniczy klasyk, który przygotujesz w swojej kuchni! Przepyszny!