Sum z karaibską salsą • przepis • składniki • przygotowanie
Grillowane filety z suma z aromatyczną salsą w stylu karaibskim przygotowaną na bazie banana, mango oraz świeżych ziół.

Czas przygotowania
40 min
Liczba porcji
Liczba porcji - 2
Poziom trudności
średni
Składniki
Instrukcje przygotowania
PRZYGOTOWANIE OBRANE I
pokrojone w kostkę owoce łączymy z posiekanymi ziołami i drobno pokrojoną papryczką chilli.
MIÓD I LIMONKĘ
łączymy i skrapiamy nimi salsę.
ODSTAWIAMY DO
lodówki.
UMYTEGO I OSUSZONEGO
suma nacieramy z dwóch stron mieszanką z drobno posiekanego czosnku, soli, pieprzu i oliwy z oliwek.
FILETY GRILLUJEMY PO
kilka minut z każdej strony.
PODAJEMY Z DODATKIEM
salsy.
Wartości odżywcze
Wartość energetyczna na całe danie
1406,6 kcal
Wartość energetyczna na 1 porcję
703,3 kcal
Tłuszcz
26,7 g
Węglowodany
67,3 g
Błonnik
6,7 g
Białko
52,4 g
Podobne przepisy
🍱 Z tej samej kuchni

Ryba pod kruszonką na parze
Ryba gotowana na parze, doprawiona ziołową kruszonką, podana z ryżem i groszkiem cukrowym – pyszny, lekki obiad, który przygotujesz z Monsiuer Cuisine!

Duszona karkówka z cynamonem i musem z pieczonych jabłek
Wyjątkowe połączenie smaków i aromatów inspirowane kuchnią staropolską. Tak przygotowane mięso rozpływa się w ustach!

Sernik ciasteczkowy
Kremowy i pysznie korzenny sernik z ciasteczkami Speculoos smakuje szczególnie dobrze jesienią i zimą, gdy połączenie wyrazistych smaków przypraw rozgrzewa nasze kubki smakowe.
⏱️ O podobnym czasie przygotowania

Fasolka szparagowa z kurkami i orzechami włoskimi
Zupełnie nowy sposób na przygotowanie pysznej fasolki szparagowej. Podana z kurkami i orzechami zaskoczy smakiem!

Pstrąg pieczony w soli z sosem musztardowym
Faszerowany cytryną i przyprawami pstrąg pieczony w solnej skorupce, która nadaje rybie niepowtarzalny smak. Robi wrażenie!

Młoda kapusta z salsą z pomidorów
Odkryj na nowo wyjątkowy smak sezonowej, młodej kapusty z salsą z pomidorów i przygotuj ją według przepisu Karola Okrasy – w domowej kuchni lub na grillu!
🔥 O podobnym poziomie trudności

Kołacz z białym serem
Kołacz, czyli ciasto drożdżowe wypełnione masą twarogową z nutą wanilii. Koniecznie oprószone cukrem pudrem, z przepisu Pawła Małeckiego!

Pierogi ze szpinakiem i krewetkami
Połącz polską i grecką kuchnię! Pierogi z krewetkami, szpinakiem i serem feta sprawdzą się nie tylko od święta!

Śliwkowe piersi gęsi
Nie wiesz, jak przygotować gęsinę? Zainspiruj się przepisem na śliwkowe piersi gęsi.