Stromboli z salami, pieczarkami i serem • przepis • składniki • przygotowanie
Stromboli to po prostu zawijana pizza: drożdżowe ciasto i moc doskonałych składników w środku! Skorzystaj z przepisu Kingi i przygotuj stromboli z salami, pieczarkami i serem.

Czas przygotowania
40 min
Liczba porcji
Liczba porcji - 6
Poziom trudności
łatwy
Składniki
Instrukcje przygotowania
PRZESMAŻAMY PIECZARKI
Pieczarki pokrojone w plasterki przesmażamy na rozgrzanej oliwie z dodatkiem sosu sojowego, aż nabiorą złotego koloru. Odstawiamy do przestudzenia.
FASZERUJEMY STROMBOLI
W miseczce łączymy miękkie masło, czosnek przeciśnięty przez praskę, sól i posiekany szczypiorek. Mieszamy, aż składniki się połączą.
ZWIJAMY I PIECZEMY STROMBOLI
Stromboli zwijamy wzdłuż dłuższego boku tak, aby łączenie znalazło się na spodzie. Pieczemy ok. 20 minut w piekarniku rozgrzanym do temperatury 220°C. Podajemy na ciepło na przykład z sosem pomidorowym lub oliwą z oliwek.
Wartości odżywcze
Wartość energetyczna na całe danie
2599,8 kcal
Wartość energetyczna na 1 porcję
433,3 kcal
Tłuszcz
22,5 g
Węglowodany
41 g
Błonnik
16,8 g
Białko
16,8 g
Podobne przepisy
🍱 Z tej samej kuchni

Tiramisu z jabłkami
Znasz smak oryginalnego tiramisu? Tym razem przygotowaliśmy dla Ciebie wersję z jabłkami. Wypróbuj koniecznie!

Frittata z cukinią i szpinakiem
Niech Twój dzień zacznie się pożywnie: od jajecznej frittaty pełnej warzyw podanej ze świeżą sałatką! Przygotuj pyszne i wartościowe śniadanie, wykorzystując przepis Karola.

Arancini – kulki ryżowe
Tradycyjne, nadziewane kuleczki ryżowe we włoskim stylu. Staną się wspaniałą przystawką i hitem każdej imprezy rodzinnej lub ze znajomymi.
⏱️ O podobnym czasie przygotowania

Rigatoni w kremowym sosie pomidorowym
Makaron rigatoni w kremowym sosie pomidorowym z serkiem wiejskim oraz dodatkiem sera pecorino i suszonych pomidorów. Proste danie idealne na obiad czy romantyczną kolację, inspirowane kuchnią włoską!

Grillowane steki wołowe z sałatką i salsą warzywną
Chcesz przygotować szybką ucztę niespodziankę na Dzień Ojca? Wykorzystaj przepis Karola na idealne steki z grilla podane z warzywną salsą i świeżą sałatką!

Hiszpańska tortilla ziemniaczana
Sycący ziemniaczany omlet jest doskonały o każdej porze dnia. Klasyka kuchni w stylu hiszpańskim, która jest w zasięgu ręki!
🔥 O podobnym poziomie trudności

Roślinny tort marchewkowy
Puszysty i pyszny tort marchewkowy z dodatkiem orzechów włoskich, przełożony kremem kokosowym to idealny deser dla każdego, zwłaszcza wegan!

Łosoś z porami w sosie pistacjowo-miodowym z ziemniakami
Czy łosoś dobrze sprawdzi się w połączeniu z porami, miodem i pistacjami? Nie musisz sobie wyobrażać, sprawdź!

Chilli sin carne
Wypróbuj odchudzone chilli con carne według Darii – bez mięsa, za to z mnóstwem warzyw i aromatycznych przypraw!