Sos ze świeżych ziół i oliwy z oliwek • przepis • składniki • przygotowanie
Do pieczonych warzyw, do sałatek, do pizzy! Ten sos ze świeżych ziół sprawi, że każde danie będzie wyjątkowe. Przygotuj go i sprawdź, ile ma w sobie smaku i aromatu.

Czas przygotowania
10 min
Liczba porcji
Liczba porcji - 20
Poziom trudności
łatwy
Składniki
Instrukcje przygotowania
PRZYGOTOWANIE
blender lub mikser SPOSÓB PRZYGOTOWANIA: Cebulę pokrojoną na mniejsze kawałki łączymy w naczyniu blendera lub miksera z pozostałymi składnikami. Całość miksujemy na gładki, jednolity sos.
SPOSÓB PRZYGOTOWANIA:
Wartości odżywcze
Wartość energetyczna na całe danie
843,3 kcal
Wartość energetyczna na 1 porcję
42,2 kcal
Tłuszcz
4,1 g
Węglowodany
1,2 g
Błonnik
0,2 g
Białko
0,4 g
Podobne przepisy
🍱 Z tej samej kuchni

Szynka wieprzowa w panierce z pomidorowym ragout (gęsty sos) oraz gotowanymi brokułami
Piccata z mięsa wieprzowego podana z esencjonalnym sosem na bazie masła i pomidorów. Jej smak jest wyśmienity.

Wieniec morelowo-figowy
Połączenie suszonych owoców i ciasta drożdżowego? Tak! W postaci wieńca drożdżowego z nadzieniem morelowo-figowym smakuje doskonale!

Grillowane tofu na bagietce z ziarnami
Tofu na bagietce to wyśmienite połączenie i smaczna przekąska. Spróbuj koniecznie!
⏱️ O podobnym czasie przygotowania

Sałatka fitness
Niesamowicie prosta, szybka, zdrowa i pyszna sałatka z owoców i suszonej żurawiny doda Ci energii w gorący letni dzień!

Kotlety z boczniaków
Chrupiące kotlety z boczniaków, które zasmakują nie tylko wegetarianom. Sprawdź, jak szybko przyrządzić te grzyby tak, by smakowały naprawdę dobrze.

Smażony camembert z brzoskwiniowym carpaccio
Intrygujące połączenie słonego smaku francuskiego sera ze słodyczą owoców. Proste, eleganckie, pyszne. Spróbuj!
🔥 O podobnym poziomie trudności

Kapusta kiszona zasmażana
Kapusta kiszona zasmażana to prawdziwy klasyk polskiej kuchni, który idealnie komponuje się z wieloma daniami głównymi. Jej wyjątkowy smak wynika z połączenia kwasowości kiszonej kapusty i delikatnej zasmażki. Ten prosty, a zarazem pyszny przepis, pozwala na przygotowanie doskonałego dodatku do obiadu w tylko kilku krokach. Odkryjcie nasz sposób na kiszoną, zasmażaną kapustę.

Makaron z krewetkami i sosem tapenade
Lekka propozycja obiadowa w stylu śródziemnomorskim: wyrazisty smak oliwek z krewetkami oraz wytrawnym winem.

Zupa szparagowa na 3 sposoby
Sezon na szparagi jest krótki – póki trwa, sięgnij po prosty przepis Kingi! Przygotuj zupę z zielonych szparagów, wybierając jedną wersję lub… przetestuj wszystkie trzy!