Serniczki • przepis • składniki • przygotowanie
Potrzebujesz pysznego i łatwego w przygotowaniu deseru? Wypróbuj przepis Pauli i zrób serniczki, które zachwycą Twoich gości!

Czas przygotowania
25 min
Liczba porcji
Liczba porcji - 2
Poziom trudności
łatwy
Składniki
Instrukcje przygotowania
PRZYGOTOWUJEMY SPODY SERNICZKÓW
Do kielicha termorobota MC Smart wrzucamy ciasteczka kruche, włączamy programgotowanie wg ustawień własnych: czas 20 sekund / obroty 6.Zblendowane ciasteczka przekładamy na spód słoiczków.
PRZYGOTOWUJEMY MASĘ SERNIKOWĄ
Do pojemnika miksującego wbijamy jajka, dodajemy twaróg sernikowy, śmietankę i cukier. Masę wyrabiamy, używając programugotowanie wg ustawień własnych: czas 2 minuty / obroty 5.
GOTUJEMY SERNICZKI
Do naczynia miksującego wlewamy 500 ml wody. Na misę termorobota zakładamy przystawkę służącą do gotowania na parze, układamy w niej słoiki i zamykamy. Wybieramy programgotowanie na parze: czas 24 minuty. Potem wyjmujemy słoiczki, nie odkręcamy pokrywek, odstawiamy do przestudzenia.
PRZYGOTOWUJEMY SOS BORÓWKOWY
Do naczynia miksującego wrzucamy umyte borówki, dodajemy cukier i całość blendujemy:czas 20 sekund / obroty 9. Przestudzone serniczki polewamy na wierzchu sosem i wstawiamy do lodówki na co najmniej 2 godziny.
Wartości odżywcze
Wartość energetyczna na całe danie
868,2 kcal
Wartość energetyczna na 1 porcję
434,1 kcal
Tłuszcz
20,4 g
Węglowodany
41,1 g
Błonnik
1,2 g
Białko
22,2 g
Podobne przepisy
🍱 Z tej samej kuchni

Mandarynkowy pulled pork
Karol zachwyca pomysłem na szarpaną wieprzowinę. Z mandarynkową marynatą smakuje wyśmienicie!

Kotlety z kaszy gryczanej i twarogu
Pyszny sposób na bezmięsne kotlety, które wyczarujesz z twarogu, kaszy i cebuli. Ten smak docenią nie tylko wegetarianie.

Sałatka z brokułem i winogronami
Owoce i warzywa świetnie do siebie pasują w sałatkach, zwłaszcza tak dopracowanych w smaku, jak sałatka z brokułu i winogron, którą przygotujecie dzięki przepisowi Kingi!
⏱️ O podobnym czasie przygotowania

Obiad jednoblaszkowy z tofu
Obiad z jednej blaszki – pyszne pieczone warzywa oraz tofu zapiekane w sosie BBQ posypane chrupiącymi orzechami pekan. Wypróbuj w swojej kuchni!

Kotleciki z soczewicy
Aromatyczne kotleciki z soczewicy z pysznym dipem koperkowo-ogórkowym to idealny pomysł na obiad dla całej rodziny! Spróbuj tego wegetariańskiego dania pełnego warzyw!

Nocna owsianka białkowa z nasionami konopi
Owsianka, która po wymieszaniu składników praktycznie robi się sama! Przygotuj pyszne śniadanie na słodko wieczorem i ciesz się gotową dawką energii o poranku.
🔥 O podobnym poziomie trudności

Hummus bowl
Miseczka mocy wypełniona świeżymi warzywami, kaszą i delikatnym domowym hummusem to świetny pomysł na śniadanie, lunch lub kolację. Wykorzystaj przepis Karola, by odtworzyć tę pyszną kompozycję!

Wegańskie szaszłyki z tofu i warzywami
Szaszłyki z grilla w wegetariańskiej odsłonie Kingi Paruzel! Bakłażany, tofu i brokuł, a wszystko to w pysznym domowym sosie teriyaki. Wypróbuj!

Pesto z kolendry
Pesto na bazie kolendry to stosunkowo nowa wariacja na temat klasycznego pesto alla Genovese. Inspirujący i charakterystyczny smak kolendry przełamany kremowym serem i chrupkością orzechów – czy to nie brzmi pysznie? Przekonaj się sam!