Sałatka colesław z czerwonej kapusty • przepis • składniki • przygotowanie
Surówka coleslaw przygotowana z czerwonej kapusty to przyjemna odmiana. Świetnie sprawdzi się jako dodatek do obiadu, wrapów lub burgerów.

Czas przygotowania
10 min
Liczba porcji
Liczba porcji - 6
Poziom trudności
łatwy
Składniki
Instrukcje przygotowania
PRZYGOTOWUJEMY WARZYWA I JABŁKO
Kapustę obieramy z zewnętrznych liści, szatkujemy ją i przekładamy do miski. Marchew ścieramy na tarce o grubych oczkach i dodajemy do kapusty. Jabłko obieramy, kroimy w dość drobną kostkę i przekładamy do miski z warzywami.
PRZYGOTOWUJEMY DRESSING
Koperek bardzo drobno siekamy. Wszystkie składniki dressingu łączymy ze sobą w misce i doprawiamy solą i pieprzem do smaku.
ŁĄCZYMY SKŁADNIKI SURÓWKI Z DRESSINGIEM
Surówkę dokładnie mieszamy z gotowym dressingiem i wstawiamy do lodówki na ok. 30 minut.
Wartości odżywcze
Wartość energetyczna na całe danie
749,4 kcal
Wartość energetyczna na 1 porcję
124,9 kcal
Tłuszcz
6,8 g
Węglowodany
14,4 g
Błonnik
2,5 g
Białko
2,5 g
Podobne przepisy
🍱 Z tej samej kuchni

Rolady z łopatki z ziołami
Aromatyczne zioła, ostra musztarda Dijon, słodki miód i czarne oliwki to sekret wieprzowiny po śródziemnomorsku.

Ciasto gryczano-jogurtowe
Upiecz gryczany biszkopt i przełóż go domową konfiturą z suszonych żurawin. Do tego jogurt naturalny i świeże owoce!

Hamburgery orzechowe w chlebie
Aromatyczne mięso podane z chrupiącą domową bułeczką czyli hamburger inspirowany Ameryką, ale w marokańskim stylu!
⏱️ O podobnym czasie przygotowania

Makaron ryżowy z krewetkami
Szukasz pomysłu na danie w stylu azjatyckim? Wypróbuj połączenie makaronu ryżowego z krewetkami i aromatycznym sosem według przepisu Karola! To jest pyszne!

Dressing musztardowo-miodowy
Dressing musztardowo-miodowy to idealny dodatek do sałatek, grillowanego kurczaka, a także kanapek. Spróbuj!

Vol-au-vent (korpusy z ciasta francuskiego) z ubijaną fetą
Vol-au-vent to przekąska z ciasta francuskiego. Gotowe korpusy Kinga nafaszerowała kremem z ubijanej fety. To łatwa i szybka w przygotowaniu przekąska, która zachwyci Twoich gości!
🔥 O podobnym poziomie trudności

Jaglane à la bounty w słoiczku
Wielbiciele kokosowego smaku, prostych deserów i wegańskich przepisów znajdą tu coś dla siebie! Sprawdź, jak łatwo przygotować pyszne jaglane à la bounty w słoiczkach!

Jajka w koszulkach z airfryera
Jajka w koszulkach z airfryera to najprostszy sposób na ich przygotowanie. Wychodzą kształtne, idealne w środku i przepyszne!

Szaszłyki z krewetkami i chorizo w cytrusowej marynacie
Te szaszłyki to kulinarna podróż na południe – soczyste krewetki w cytrusowej marynacie i wyraziste chorizo to wspaniałe połączenie smaków, które rozbudza apetyt już od pierwszego kęsa!