Roladki z indyka z papryką i kaparami • przepis • składniki • przygotowanie
Kruche roladki z piersi z indyka wypełnione papryką, kaparami oraz serem feta to idealny pomysł na niebanalnego grilla.

Czas przygotowania
45 min
Liczba porcji
Liczba porcji - 6
Poziom trudności
łatwy
Składniki
Instrukcje przygotowania
PRZYGOTOWANIE WYKAŁACZKI MOCZYMY
w zimnej wodzie. KAPARY OSĄCZAMY I: siekamy.
FETĘ ŚCIERAMY NA
drobno, oba składniki mieszamy, doprawiamy solą, pieprzem i skórką cytryny.
PIERŚ INDYKA MYJEMY,
osuszamy i rozbijamy przez folię na płasko, ewentualnie kroimy wzdłuż na pół. SMARUJEMY KREMEM Z: kaparami.
PAPRYKĘ OSĄCZAMY, KROIMY
wzdłuż na cienkie paski, układamy na kotletach i zwijamy je w poprzek.
SPINAMY OSĄCZONYMI
wykałaczkami.
ROLADKI GRILLUJEMY NA
rozgrzanym grillu na aluminiowej tacce grillowej ok. 20 MINUT, OD: czasu do czasu obracając.
Wartości odżywcze
Wartość energetyczna na całe danie
793,8 kcal
Wartość energetyczna na 1 porcję
132,3 kcal
Tłuszcz
4 g
Węglowodany
1,4 g
Błonnik
22,4 g
Białko
22,4 g
Podobne przepisy
🍱 Z tej samej kuchni

Mule
Szukasz pysznego sposobu na mule? Wypróbuj nasz przepis! Połączenie delikatnych małży z aromatycznym sosem na bazie białego wina i soczystych pomidorów sprawia, że ten przepis jest pełen wyrazistych smaków i śródziemnomorskiego klimatu. Poznaj nasz przepis!

Puszyste racuchy z jabłkami i twarożkiem
Racuchy z jabłkami to doskonały pomysł na śniadanie lub podwieczorek! Z miodowym twarożkiem smakują wyśmienicie!

Pierogi ze szpinakiem i serem
Pierogi to bez wątpienia jedno z najbardziej popularnych i najpyszniejszych dań kuchni polskiej i wschodniej. Elastyczne, delikatne ciasto nadziewane jest różnymi rodzajami nadzienia — od słodkich aż po wytrawne. Jednym z ciekawszych połączeń smakowych są pierogi ze szpinakiem i serem. W tym artykule zdradzimy Ci przepis na pyszne, aromatyczne pierogi szpinakowe z twarogiem i odrobiną sera feta.
⏱️ O podobnym czasie przygotowania

Szaszłyki z krewetek w marynacie jerk
Niebanalna propozycja grillowa w egzotycznym stylu – szaszłyki z krewetek i ananasa w pysznej aromatycznej marynacie.

Japońska zupa z herbaty z ryżem
Zupa na zielonej herbacie zamiast na bulionie? To możliwe! Rozsmakuj się w japońskich smakach.

Śledzie w śmietanie
Tradycyjny, lecz wciąż odsłaniany na nowo: śledź, którego przygotowujemy od pokoleń i na wiele okazji. Odśwież znany przepis – pójdź za pomysłem Darii, sięgając po mango, chili i miód.
🔥 O podobnym poziomie trudności

Świąteczne śledzie po cygańsku
Śledź lubi warzywa. Zobacz, jakie pyszne będzie połączenie filetów śledziowych z cebulą, porem, papryką…

Kaszotto z młodą kapustą
Szukasz pomysłu na wykorzystanie kaszy pęczak? Wypróbuj prosty przepis Karola na kaszotto z młodą kapustą i aromatycznymi przyprawami.

Śliwki w aromatycznym syropie
Zamknij smak lata w słoiczku! Pyszne śliwki w aromatycznym syropie - doskonałe do deserów i ciast!