Ramen • przepis • składniki • przygotowanie
Esencjonalny bulion, świeże warzywa i makaron to składniki, które warto ze sobą połączyć, by stworzyć ramen według przepisu Darii! Rusz w podróż przez japońskie smaki!

Czas przygotowania
180 min
Liczba porcji
Liczba porcji - 5
Poziom trudności
średni
Składniki
Instrukcje przygotowania
PRZYGOTOWUJEMY BULION
Mięso wkładamy do dużego garnka wypełnionego zimną wodą. Dodajemy marchewkę, przekrojone na pół pietruszkę i cebulę oraz połamany seler naciowy. Dodajemy imbir, korzeń selera i lekko rozgnieciony czosnek w łupince.
PRZYGOTOWUJEMY MAKARON
Makaron przygotowujemy zgodnie z instrukcją na opakowaniu.
PRZYGOTOWUJEMY DODATKI I PODAJEMY RAMEN
Makaron odcedzamy i przekładamy do miseczek, a bulion przelewamy do nich przez sitko.
Wartości odżywcze
Wartość energetyczna na całe danie
3654,6 kcal
Wartość energetyczna na 1 porcję
609,1 kcal
Tłuszcz
23,4 g
Węglowodany
47,5 g
Błonnik
50,3 g
Białko
50,3 g
Podobne przepisy
🍱 Z tej samej kuchni

Nuggetsy z tempehu
Kawałki tempehu w chrupiącej panierce to roślinna wersja znanych nuggetsów z kurczaka. Pyszne i proste w przygotowaniu. Przekonaj się, jakie to smaczne!

Makaron chow mein z wołowiną
Smakowita propozycja obiadowa w orientalnym stylu – paski wołowiny podane z soczystymi warzywami i smażonym makaronem.

Sushi: hosomaki, futomaki, uramaki, nigiri
Chcesz cieszyć się smakiem najlepszego sushi, które przygotujesz w domowej kuchni? Z przepisem Kingi i wskazówkami sushi mastera to wyjątkowo proste!
⏱️ O podobnym czasie przygotowania

Energetyczne batony
Domowe, energetyczne batony, które możesz zabrać do pracy lub dać dziecku do szkoły!

Kaczka nadziewana limonkami z pieczonymi ziemniakami i marchewką
Pachnące mięso w chrupiącej skórce, które doskonale podkreśla uroczysty charakter rodzinnych spotkań.

Biszkopciki z galaretką malinową
Chrupiące biszkopciki, malinowa galaretka i polewa czekoladowa – zobacz, jak przygotować pyszny i efektowny deser!
🔥 O podobnym poziomie trudności

Pierogi z kapustą i pieczarkami
Pierogi z kapustą i pieczarkami zamiast grzybów? Jeśli lubujesz się w tradycyjnych świątecznych przepisach, to ta wariacja może wydawać Ci się niepotrzebna. A jednak, takie wydanie wigilijnych pierogów ma wielu zwolenników, bo pieczarki są łatwo dostępne i można je podawać także dzieciom. Przekonaj się, że takie pierogi nie muszą niczym ustępować klasycznym pierogom z dodatkiem grzybów leśnych!

Tofu Hasselback z mizerią z mango
Sprawdź przepis na tofu jak z najlepszej restauracji! W towarzystwie domowego sosu ponzu i zaskakującej mizerii z mango – zachwyca z każdym kęsem.

Burger z fasoli z kremem z mango
Wegetariański burger możesz przygotować z wielu warzyw! Przekonaj się, jak smakuje ten z fasoli i kaszy z kremem z mango!