Placki z cukinii z wędzonym boczkiem • przepis • składniki • przygotowanie
Oryginalny pomysł na lekki obiad dla całej rodziny – smakowite placuszki z cukinii z kawałkami podsmażanego boczku.

Czas przygotowania
40 min
Liczba porcji
Liczba porcji - 4
Poziom trudności
łatwy
Składniki
Instrukcje przygotowania
NASZA PIERWSZA, BARDZO
klasyczna propozycja to oczywiście ziemniaki.
MOGĄ BYĆ TO
klasyczne ziemniaki z wody, delikatne purée z masłem, ziemniaki pieczone w mundurkach, a nawet takie upieczone w piekarniku z dodatkiem suszonych ziół.
CHRUPIĄCE PLACKI Z
cukinii dobrze komponują się z różnymi kaszami.
LEKKA KASZA KUSKUS
lub jaglana, gruby pęczak lub wyrazista kasza gryczana w duecie z placuszkami stworzą sycący, a przy tym smakowity zestaw.
PLACKI Z CUKINII
dobrze wypadają w towarzystwie marynowanych warzyw, takich jak papryka, ogórek czy cebula.
NASZE PLACUSZKI ŚWIETNIE
smakują z dodatkiem niemal każdej sałatki czy surówki.
TO ZNAKOMITY POMYSŁ
na świeży, kolorowy posiłek.
STRZAŁ W DZIESIĄTKĘ
to świeże kiełki, takie jak lucerna, rzodkiewka czy brokuły.
DZIĘKI NIM OBIAD
z plackami w roli głównej zyska przyjemną strukturę.
MIŁOŚNICY CHRUPIĄCYCH, ZIELONYCH
dodatków na pewno docenią taką propozycję.
Wartości odżywcze
Wartość energetyczna na całe danie
1336,8 kcal
Wartość energetyczna na 1 porcję
334,2 kcal
Tłuszcz
23,3 g
Węglowodany
18,9 g
Błonnik
12,1 g
Białko
12,1 g
Podobne przepisy
🍱 Z tej samej kuchni

Najlepsze minipączki
Jak uczcić tłusty czwartek? Przygotuj minipączki z pełnoziarnistej mąki z dodatkiem serka homogenizowanego według przepisu Pawła Małeckiego!

Panierowane jajka z pastą z tuńczyka
Zaskakujące panierowane białka, które kryją w sobie farsz z pysznych żółtek i aromatycznego tuńczyka. To przekąska, której nie może zabraknąć na Twoim stole wielkanocnym!

Beskidzkie poleśniki: placki ziemniaczane pieczone w kapuście
Choć ich nazwa przywodzi na myśl naleśniki, bliżej im do klasycznych placków ziemniaczanych. Spróbuj beskidzkich poleśników i odkryj prostotę regionalnej, beskidzkiej kuchni!
⏱️ O podobnym czasie przygotowania

Bibimbap z wołowiną
Sięgnij po koreańską klasykę – bibimbap. Danie na bazie ryżu, wołowiny, smażonych warzyw, podawane z pikantnym sosem gochujang chilli.

Podpłomyki z czosnkiem niedźwiedzim i ziemniakami
Drożdżowe podpłomyki z ziemniakami, szynką i czosnkiem niedźwiedzim to doskonały pomysł na wyjątkowy obiad!

Lody warzywno-owocowe
Smaczny sposób na to, by pokochać warzywa? Lody Pawła Małeckiego! Poznaj przepis na dwie domowe wersje tego deseru!
🔥 O podobnym poziomie trudności

Sałatka z kiełkami fasoli
Sałatka z kiełkami fasoli - poznaj najlepszy przepis. ⭐ Sprawdź składniki i instrukcje na KuchniaLidla.pl!

Czekoladowe ciastka whoopie pies
Jakie są ciastka whoopie wg przepisu Pawła? Czekoladowe, ozdobione różową masą cukrową i pełne delikatnego kremu. Wprost idealne na walentynki i równie smaczne w każdy inny dzień!

Drożdżowe bułeczki z lodami
Świeże, domowe drożdżowe bułeczki nadziewane przepysznymi lodami to prawdziwie letni deser lub wyjątkowo słodka przekąska. Skuście się i podajcie lody w zupełnie nowej odsłonie.