Marynowana mozzarella • przepis • składniki • przygotowanie
Serowe kulki skąpane w zalewie z ziół, limonki i oliwy. Aromatyczny i wyrazisty dodatek do pieczywa lub sałatek.

Czas przygotowania
15 min
Liczba porcji
Liczba porcji - 4
Poziom trudności
łatwy
Składniki
Instrukcje przygotowania
PRZYGOTOWANIE CZOSNEK SIEKAMY
w plasterki.
PAPRYCZKĘ KROIMY W
cienkie plasterki. MOZZARELLĘ ODSĄCZAMY Z: zalewy.
TYMIANEK SIEKAMY.
UKŁADAMY W SŁOIKU
warstwami, każdą przesypując ziołami i skórką z limonki. CAŁOŚĆ ZALEWAMY: oliwą.
ODSTAWIAMY NA DOBĘ,
a najlepiej na 2-3 dni do lodówki.
JAK PODAWAĆ PODAJEMY
ze świeżą bagietką lub dodajemy do sałatki.
Wartości odżywcze
Wartość energetyczna na całe danie
1540,4 kcal
Wartość energetyczna na 1 porcję
385,1 kcal
Tłuszcz
34,2 g
Węglowodany
6,4 g
Błonnik
14,7 g
Białko
14,7 g
Podobne przepisy
🍱 Z tej samej kuchni

Mazurek orzech laskowy (Gianduia)
Mazurek z orzechem laskowym, nazywany także mazurkiem Gianduia, to prawdziwe dzieło sztuki cukierniczej. Pasta z orzechów laskowych i czekolady włoskiego pochodzenia, nadaje mazurkowi wyjątkowego smaku i aromatu. W jaki sposób przygotować mazurek z masą orzechowo-czekoladową Gianduia? Sprawdź nasz przepis na ten pyszny wypiek!

Makaron z porem i pesto z orzechów włoskich
Szybkie w wykonaniu danie na każdą okazję – łatwy makaron z porem i pesto z orzechów włoskich!

Stripsy w orzechowej panierce z frytkami z batatów
Obiad na luzie, który ze spokojem można pałaszować nawet rękami! Stripsy w orzechowej panierce z frytkami z batatów to doskonała, domowa alternatywa dla popularnych dań z fast foodu.
⏱️ O podobnym czasie przygotowania

Sałatka z kaszy jęczmiennej z fasolą, ogórkiem i granatem
Bardzo orzeźwiająca, ale równie sycąca sałatka na bazie kaszy jęczmiennej jest szybka, łatwa i pasuje na wiele okazji. Przygotuj ją na lunch, na spotkanie ze znajomymi lub na lekki obiad w cieplejsze dni. Pycha!

Budyń waniliowy z jabłkami
Domowy budyń waniliowy z kruchymi herbatnikami i warstwą tartych jabłek – deser jak z babcinego podwieczorku w wykonaniu Kingi Paruzel!

Pastrami po filadelfijsku
Macie wolne 15 minut? Tak? To poznajcie prosty oraz szybki przepis Kingi na pastrami po filadelfijsku. Poczujcie północnoamerykańskie smaki i aromaty. Gotowi? Czas start!
🔥 O podobnym poziomie trudności

Indyjska sól z przyprawami
Przygotuj uniwersalną przyprawę do dań indyjskich w swoim domu!

Wytrawna konfitura z pomidorów z imbirem i limonką
Pomidory, imbir i limonka? To zaskakujące połączenie tworzy pyszną wytrawną konfiturę! Wypróbuj przepis Karola i zaskocz wszystkich tym nietypowym smakiem!

Sylwestrowe przekąski z ciasta francuskiego
Przywitaj nowy rok ze smakiem dzięki przepisowi Karola na przekąski sylwestrowe z ciasta francuskiego!