Łosoś z sosem koperkowym, kasza jęczmienną, surówka z czerwonej kapusty, herbatka malinowa • przepis • składniki • przygotowanie
Taki obiad zje ze smakiem każdy maluch! Pachnąca ryba w delikatnym sosie, pożywna kasza i pyszna surówka – samo zdrowie!

Liczba porcji
Liczba porcji - 1
Poziom trudności
łatwy
Składniki
Instrukcje przygotowania
ŁOSOŚ DOKŁADNIE OCZYSZCZAMY
filet z ości.
NA PATELNI ROZPUSZCZAMY
masło, dodajemy koperek i pieprz.
CHWILĘ PODDUSZAMY.
RYBĘ UMIESZCZAMY NA
sicie do gotowania na parze (skórą do dołu), wykładamy na nią duszony koperek, plasterek cytryny i gotujemy na parze około 20 minut.
POZOSTAŁY KOPEREK MIESZAMY
z jogurtem i doprawiamy do smaku.
POWSTAŁYM SOSEM POLEWAMY
ugotowaną rybę.
KASZA KASZĘ JĘCZMIENNĄ
ugotuj według instrukcji na opakowaniu.
SURÓWKA POSZATKOWANĄ KAPUSTĘ
zblanszuj we wrzątku.
DODAJ DO NIEJ
starte na grubych oczkach jabłko, rodzynki, olej i dopraw sokiem z cytryny.
JAK PODAWAĆ?.
DO DANIA PODAJ
herbatkę malinową.
RYBY I OWOCE
morza z tym znakiem pochodzą ze zrównoważonych połowów z certyfikatem MSC. WWW.MSC.ORG/PL.
Wartości odżywcze
Wartość energetyczna na całe danie
545,1 kcal
Wartość energetyczna na 1 porcję
545,1 kcal
Tłuszcz
20,9 g
Węglowodany
65,7 g
Błonnik
27,8 g
Białko
27,8 g
Podobne przepisy
🍱 Z tej samej kuchni

Wytrawna konfitura z pomidorów i chili
Konfitura w wersji wytrawnej, lekko pikantna? Wypróbuj przepis Karola na konfiturę z pomidorów z dodatkiem chili. To smak, który zapadnie Ci w pamięć.

Królik w sosie pieczarkowym
Delikatne mięso z królika przyrządzone według tradycyjnej receptury i wzbogacone smakiem kremowego sosu z pieczarek.

Kapusta z pigwą i wędzonym łososiem
Spróbuj wyjątkowego połączenia kiszonej kapusty z pigwą i wędzonym łososiem, z nutą cynamonu!
⏱️ O podobnym czasie przygotowania

Kokosowy pudding chia z doliny
Pewna sielska dolina z gry o tej samej nazwie, jest m.in. znana z dań, które możesz przygotować, grając. Spróbuj połączyć kilka składników z tego przepisu, aby otrzymać pyszny pudding, inspirowany tymi dostępnymi w grze, jednak znacznie smaczniejszy!

Boeuf Strogonow i brownie z ciecierzycy
Czy kucharz przygotuje doskonałe brownie, a cukiernik boeuf Strogonow? Przekonaj się sam!

Sos koperkowy
Wyjątkowo prosty i aromatyczny sos koperkowy, który świetnie nadaje się do ryb, delikatnych pulpecików drobiowych lub ich wegetariańskich odpowiedników.
🔥 O podobnym poziomie trudności

Tortille Junajtedillo
W tym daniu wszystkie smaki kleją się niczym piłka do nogi! Tortille Junajtedillo to mistrzowska kombinacja składników w dwóch wariantach: z kurczakiem i z guacamole.

Bezglutenowy keks świąteczny
Wilgotny i aromatyczny, a do tego bezglutenowy – keks w stylu angielskim będzie pysznym dodatkiem do świątecznej kawy. To ciasto z powodzeniem możesz przygotować wcześniej. Spróbuj!

Pudding z letnich owoców
Łatwy w przygotowaniu deser, doskonały na upalne dni! Wypróbuj przepis na pudding z letnich owoców!