Kapusta z grzybami i selerem miodowym • przepis • składniki • przygotowanie
Klasyczne polskie danie na Wigilię i nie tylko. Dwa rodzaje kapusty, grzyby i aromatyczne przyprawy to wyjątkowe połączenie.

Czas przygotowania
40 min
Liczba porcji
Liczba porcji - 3
Poziom trudności
średni
Składniki
Instrukcje przygotowania
Jak zrobić kapustę z grzybami na Wigilię?
Przygotowanie krok po kroku
Wiesz już zatem, jak przygotować grzyby leśne do przyrządzenia ponadczasowej świątecznej potrawy.
Przyjrzyjmy się dokładniej niektórym elementom przepisu na kapustę wigilijną z grzybami według Kuchni Lidla.
Co dalej po przygotowaniu grzybów?
Pora zająć się białą kapustą, która z grzybami i kapustą kiszoną stworzy tak smakowite połączenie.
Wartości odżywcze
Wartość energetyczna na całe danie
1245 kcal
Wartość energetyczna na 1 porcję
415 kcal
Tłuszcz
20,5 g
Węglowodany
58,5 g
Błonnik
14 g
Białko
7,7 g
Podobne przepisy
🍱 Z tej samej kuchni

Potrawka z kurczaka
To danie jest ponadczasowe. Wykorzystaj składniki z bulionu, by przygotować delikatnego kurczaka z warzywami w aksamitnym sosie. Nic się nie marnuje, a całość smakuje obłędnie!

Bułeczki angielskie z konfiturą
Na drugie śniadanie przygotuj pyszne maślane bułeczki według przepisu Pawła Małeckiego. Szczegóły znajdziesz na stronie Kuchni Lidla.

Ciasto chałwowe Elida
Na taki wypiek skusi się nie tylko Grek! Puszysty biszkopt z masą chałwową i truskawkową konfiturą to sama słodycz!
⏱️ O podobnym czasie przygotowania

Łosoś na ostro z pomidorowym ryżem
Niezwykle aromatyczne i delikatne pieczone filety z łososia w domowej przyprawie cajun, podane z pomidorowym ryżem. To wyjątkowa, lekko ostra potrawa, którą przygotujesz w mniej niż pół godziny!

Wegańskie kotleciki z bobu z purée z kalafiora
Zielony i prosty obiad dla wielbicieli wegańskich przepisów? Spróbuj roślinnych kotlecików z bobu, podaj je z purée z kalafiora i skrop aromatycznym ziołowym sosem chimichurri! Pycha!

Lody śliwkowo-orzechowe z miodem
Oryginalny smak lodów stworzonych z połączenia kompotu śliwkowego z wyczuwalną nutą miodu oraz orzechów włoskich.
🔥 O podobnym poziomie trudności

Pęczotto z górskim serem i kurkami
Czy górski ser pasuje do pęczotto? Gieno Mientkiewicz udowadnia, że to doskonałe połączenie!

Słodka pizza owocowa
Skoro Paweł Małecki przygotował pizzę, to musi być ona słodka! Chrupiące ciasto z bitą śmietaną i owocami wygląda jak pizza, a smakuje jak owocowa tarta!

Kolorowa ryba w srebrnych papilotach
Ziołowo-warzywna kompozycja z delikatnym łososiem w roli głównej. Idealna na grilla w towarzystwie chrupiącej bagietki.