Kanapka z gofrów • przepis • składniki • przygotowanie
Zupełnie inna odsłona gofrów. Tym razem Kinga przygotowała je na słono, z pysznym serem Carré de l'Est, wędzonym boczkiem i smażonymi pieczarkami. Koniecznie wypróbuj ten wyjątkowy przepis!

Czas przygotowania
30 min
Liczba porcji
Liczba porcji - 2
Poziom trudności
łatwy
Składniki
Instrukcje przygotowania
SMAŻYMY PIECZARKI
Pieczarki kroimy w talarki. Na patelni rozgrzewamy łyżkę oliwy. Pieczarki smażymy aż się zarumienią, pod koniec smażenia dodajemy łyżkę sosu sojowego i podgrzewamy jeszcze przez chwilę, aż sos się zredukuje.
PRZYGOTOWUJEMY GOFRY
Masło rozpuszczamy i odstawiamy, aby w momencie użycia nie było gorące. Przygotowujemy dwie miski. Do jednej wbijamy białka, ado drugiej przekładamy żółtka. Mąkę i proszek do pieczenia przesiewamy. Włączamy gofrownicę, aby w momencie wypiekania gofrów była mocno rozgrzana.
SKŁADAMY KANAPKI Z GOFRÓW
Ser Carré de l'Est kroimy w plastry o grubości ok. 0,5 cm. Na dwa upieczone gofry nakładamy plastry sera, po dwa plastry boczku i smażone pieczarki. Tak przygotowane gofry przykrywamy pozostałymi dwoma goframi i ponownie wkładamy do gofrownicy na ok. 1 minutę, aby ser się rozpuścił.
Wartości odżywcze
Wartość energetyczna na całe danie
1848,0 kcal
Wartość energetyczna na 1 porcję
924,0 kcal
Tłuszcz
51,7 g
Węglowodany
75,3 g
Błonnik
40,2 g
Białko
40,2 g
Podobne przepisy
🍱 Z tej samej kuchni

Kanapka z pesto z rukoli z selerem
Szukasz pomysłu na łatwą, szybką w wykonaniu, pyszną kanapkę? Wypróbuj przepis Karola Okrasy na kanapkę selerową z pesto z rukoli.

Syrniki
Pożywne, słodkie placuszki z twarogu inspirowane kuchnią ukraińską to wspaniały pomysł na sycące śniadanie na słodko. Spróbuj, jakie są pyszne, i eksperymentuj z ulubionymi dodatkami!

Kruche ciasto ze śliwkami
Jesień to czas, w którym dojrzewają drzewka owocowe, a przetwory i desery z udziałem owoców królują na naszych stołach. Jednym z chętniej przygotowywanych deserów jest ciasto kruche z soczystą śliwką. W jaki sposób przygotować to pyszne ciasto? Dowiesz się już za chwilę!
⏱️ O podobnym czasie przygotowania

Hamburger zebra
Prawdziwa gratka dla miłośników mięsa, czyli hamburger z mięsem tatarowym. Musisz tego skosztować.

Papardelle w sosie velouté na bazie napoju Freeway z popsami z dorsza
Zaskakujący makaron oblany francuskim sosem na bazie lemoniady Freeway z chrupiącymi kawałkami dorsza i odświeżającą sałatką z ziół to danie, którego każdy powinien spróbować!

Sycylijska pizza sfincione
Pizza w stylu sycylijskim to mniej popularna odmiana tego włoskiego dania. Dzięki wyrazistym dodatkom takim jak oliwki i sardele ma niesamowity smak, który zostanie na długo w pamięci.
🔥 O podobnym poziomie trudności

Tagliatelle naleśnikowe z sosem serowym i łososiem
Jak Francja, to sery – które tym razem trafią do wyśmienitego sosu Darii. W połączeniu z pomidorami, łososiem i makaronem naleśnikowym stworzą oryginalne i szybkie danie!

Serowe ziemniaki hasselback
Ziemniaki nie muszą być nudne! Wypróbuj oryginalny przepis Kingi na ziemniaki hasselback z rozpływającym się serem. Pycha!

Świąteczne risotto
Przygotuj risotto dla całej rodziny! Z indykiem, jabłkiem i duża porcją świeżego tymianku!