Zupa z mango z imbirem i limonką • przepis • składniki • przygotowanie
Zupa to danie, w którym możemy zamknąć szerokie spektrum smaku. Tym razem serwujemy krem z mango w azjatyckim stylu.

Czas przygotowania
30 min
Liczba porcji
Liczba porcji - 4
Poziom trudności
średni
Składniki
Instrukcje przygotowania
PRZYGOTOWANIE MANGO OBIERAMY
i kroimy na kawałki.
OBIERAMY IMBIR I
czosnek , a następnie oba składniki bardzo drobno siekamy.
OSTRĄ PAPRYCZKĘ KROIMY
w drobne plasterki.
W GARNKU O
grubym dnie rozgrzewamy odrobinę oleju.
WRZUCAMY IMBIR, CZOSNEK
i papryczkę i całość lekko podsmażamy.
DODAJEMY POKROJONE MANGO,
mieszamy.
PO 3 MINUTACH
wlewamy sok pomarańczowy i bulion.
PRZYKRYWAMY POKRYWKĄ I
dusimy około 10-15 minut, aż mango całkowicie zmięknie.
ZDEJMUJEMY ZUPĘ Z
ognia, miksujemy przy pomocy blendera na gładki krem, następnie dodajemy mleczko kokosowe i sok wyciśnięty z limonki.
PRZYPRAWIAMY DO SMAKU
solą i pieprzem.
CAŁOŚĆ PODGRZEWAMY.
MLEKO SPIENIAMY PRZY
pomocy spieniacza. KOLENDRĘ GRUBO: siekamy.
JAK PODAWAĆ ZUPĘ
przelewamy do miseczek, nakładamy odrobinę mlecznej pianki i dekorujemy listkami kolendry.
Wartości odżywcze
Wartość energetyczna na całe danie
1380 kcal
Wartość energetyczna na 1 porcję
345 kcal
Tłuszcz
18,7 g
Węglowodany
45,4 g
Błonnik
4,1 g
Białko
4,1 g
Podobne przepisy
🍱 Z tej samej kuchni

Mega muffinki czekoladowe
Wielka babeczka dla wielkich łasuchów, którą upieczesz w kilka chwil. Prosty i pyszny deser o mocno czekoladowym smaku.

Kotleciki z komosy ryżowej
Smaczna przekąska lub pyszny obiad? Kotlety z komosy ryżowej sprawdzą się zawsze! Są chrupkie z zewnątrz, rumiane i mają lekko orzechowy smak. Najlepiej smakują z jogurtem naturalnym i koperkiem.

Sos maślano-cytrynowy z tymiankiem
Delikatny, aksamitny sos maślano-cytrynowy z aromatycznym tymiankiem to świetny dodatek do ryb oraz grillowanych warzyw, takich jak szparagi. Gotowy w zaledwie kilka minut – najlepiej smakuje świeży i lekko ciepły.
⏱️ O podobnym czasie przygotowania

Stek z udźca jelenia z rozmarynem
Wyjątkowa okazja? Przygotuj aromatyczny stek z udźca jelenia z rozmarynem w sosie blue cheese. Twoi goście będą zachwyceni!

Tarta razowa z botwinką i kozim serem
Dietetyczna tarta z dodatkiem botwinki, cukinii i koziego sera. Łagodny smak warzyw idealnie komponuje się ze słonym smakiem sera.

Risotto alla carbonara
Kremowe risotto o smaku klasycznej carbonary, czyli z dodatkiem pecorino i chrupiącego guanciale. Wypróbuj ten przepis i przekonaj się, jak pyszne jest to danie!
🔥 O podobnym poziomie trudności

Sernik cytrynowo-limonkowy z bezą
Pyszne ciasto z masy serowej o orzeźwiającym, cytrynowo-limonkowym smaku, wykończone chrupiącą bezą. To deser idealny!

Tarta z borówkami
Szukasz pomysłu na lekki, letni deser? Zaskocz swoich gości naszym przepisem na niewiarygodnie pyszną i prostą tartę z borówkami. Czasem to, co najprostsze bywa najsmaczniejsze! Nie czekaj i wypróbuj nasz przepis już teraz.

Jagodzianki
Domowe jagodzianki to jest to! Wypróbuj przepis Pawła i zasmakuj w jagodowych bułeczkach!