Tosty francuskie z bananami • przepis • składniki • przygotowanie
Słodkie śniadanie, które zachwyci wszystkich – tosty francuskie z bananami i sosem limonkowym. Koniecznie wypróbuj!

Czas przygotowania
30 min
Liczba porcji
Liczba porcji - 2
Poziom trudności
średni
Składniki
Instrukcje przygotowania
PODSMAŻAMY BANANA
Banana kroimy w cienkie plastry. Rozpuszczamy 1 łyżkę miodu na rozgrzanej patelni, delikatnie karmelizujemy. Dodajemy banana oraz cynamon i podsmażamy około 1 minuty.
Wartości odżywcze
Wartość energetyczna na całe danie
2125,4 kcal
Wartość energetyczna na 1 porcję
1062,7 kcal
Tłuszcz
62,1 g
Węglowodany
93,5 g
Błonnik
4 g
Białko
36,9 g
Podobne przepisy
🍱 Z tej samej kuchni

Tajine z wołowiną
Spróbuj marokańskiego dania jednogarnkowego z wołowiną i warzywami!

Domowy keczup
Do burgerów, do frytek, na kanapki! Domowy ketchup wg przepisu Karola smakuje doskonale z każdą przekąską, a co najważniejsze – dobrze znasz jego skład!

Kanapka cała wspaniała
Pyszna różnorodność smaków do przygotowania w parę chwil: szpinak, kozi ser i schab ułożone na pysznej chrupiącej bułce.
⏱️ O podobnym czasie przygotowania

Faszerowane sakiewki azjatyckie z airfryera
Obiad dla 4 osób w 20 minut? Wypróbuj przepis Kingi Paruzel na faszerowane sakiewki azjatyckie wypełnione zachwycającym farszem z mięsem, warzywami i aromatycznymi dodatkami.

Drożdżowe zajączki na Wielkanoc
Delikatne i puszyste – takie są drożdżowe zajączki! Idealnie sprawdzą się jako słodka przekąska na wielkanocnym stole.

Krem brokułowy z gruszkami i gorgonzolą
Zupa brokułowa nabiera nowego charakteru dzięki słodkim gruszkom i gorgonzoli! Do tego chrupiące grzanki – i wyśmienite danie gotowe.
🔥 O podobnym poziomie trudności

Pieczony schab wieprzowy z purèe z selera, pieczoną marchwią i sosem z ciemnego piwa
Sycąca i efektowna potrawa kuchni czeskiej. Mięso, warzywa i ciemny, gęsty sos to doskonała kompozycja smaków.

Indyczka faszerowana piernikiem
Przepis prosto od góralskiej gospodyni! Przygotuj indyczkę pachnącą piernikami i świeżym tymiankiem!

Słonecznikowiec
Słonecznikowiec to wyjątkowe ciasto, które łączy w sobie intensywny smak kakao, delikatność kremu kawowego i słodycz kajmaku. Chrupiące nasiona słonecznika dodają mu niepowtarzalnego charakteru i tekstury. Jak zrobić to pyszne ciasto? Przekonajcie się sami!