Sushi salad • przepis • składniki • przygotowanie
Wypróbuj przepis Kingi na sushi salad! Dodaj ulubione składniki i rozsmakuj się w zupełnie nowej formie sushi – bez zwijania.

Czas przygotowania
30 min
Liczba porcji
Liczba porcji - 4
Poziom trudności
średni
Składniki
Instrukcje przygotowania
GOTUJEMY RYŻ
Gotowanie ryżu – ryż gotujemy w 750 ml wody, po ugotowaniu mieszamy go z octem ryżowym i cukrem, studzimy. Dodajemy sezam.
DOPRAWIAMY ŁOSOSIA
Rybę siekamy w kostkę i łączymy z majonezem, srirachą, olejem sezamowym, sosem sojowym i drobno posiekanym szczypiorkiem.
UKŁADAMY WARSTWY SAŁATKI
Ogórek i awokado kroimy w plastry.
DEKORUJEMY DANIE
Dekorujemy dowolnymi dodatkami, np. nori, edamame, surimi w kształcie krewetek, wodorostami, sałatką z alg.
Wartości odżywcze
Wartość energetyczna na całe danie
2963,3 kcal
Wartość energetyczna na 1 porcję
740,8 kcal
Tłuszcz
38,8 g
Węglowodany
66 g
Błonnik
6,6 g
Białko
31,6 g
Podobne przepisy
🍱 Z tej samej kuchni

Curry z jagnięciny z fasolką
Wypróbuj przepis na curry z jagnięciny! Z dodatkiem aromatycznych przypraw, a także rodzynek i orzechów zabierze Cię w orientalną podróż!

Wegański makaron udon z tofu i warzywami
Sekretem makaronu w stylu azjatyckim jest sos. Jak go zrobić, by był jak najbliższy klasyce? Sprawdź przepis na wegański udon z tofu w panierce – to prosty w przygotowaniu makaron, który zaskoczy Cię złożonym i głębokim smakiem.

Grillowane kebabczety wołowe
Oryginalny pomysł na grilla – podłużne kotleciki z mięsa mielonego podane z orientalnym dipem pomarańczowo-miodowym.
⏱️ O podobnym czasie przygotowania

Ragoût z jajek z warzywami
Spróbuj wyjątkowego połączenia warzyw i jajka w delikatnym sosie beszamelowym!

Pizza z papryczką pepperoni i boczkiem
Ciasto, ostre papryczki pepperoni, pikantny sos pomidorowy oraz boczek to pizza dla fanów wyrazistych smaków!

Bowl z halloumi i komosą ryżową
Sycący i kolorowy bowl z komosą ryżową, pysznym serem halloumi i słodkim dodatkiem batata oraz aromatycznym dressingiem. Idealny na pożywne śniadanie lub lunch.
🔥 O podobnym poziomie trudności

Pstrąg grillowany w papilotach
Delikatne mięso pstrąga doskonale nadaje się do grillowania go w papilotkach i w towarzystwie soczystych pomarańczy.

Tradycyjny żurek na zakwasie
Prawdziwy smak Świąt Wielkanocnych zaprosisz do kuchni razem z przepisem Karola! Podaj bliskim tradycyjny żurek na zakwasie z białą kiełbasą, ziemniakami i chrzanem.

Desery na Sylwestra
Wyjątkowe przepisy na wyjątkową noc! Uświetnij sylwestrowe przejęcie za pomocą słodkich przekąsek i zachwyć gości.