Sernik z malinami na serku mascarpone • przepis • składniki • przygotowanie
Jesteś ciekaw, jak smakuje sernik z malinami na serku mascarpone? Wypróbuj przepis Pawła Małeckiego i przygotuj go w domu!

Czas przygotowania
120 min
Liczba porcji
Liczba porcji - 12
Poziom trudności
łatwy
Składniki
Instrukcje przygotowania
PRZYGOTOWANIE MASŁO ROZTAPIAMY
w rondelku.
CIASTECZKA KRUSZYMY I
dodajemy do nich posiekane orzechy nerkowca.
ROZTOPIONE MASŁO MIESZAMY
z ciasteczkami i orzechami.
POZOSTAWIAMY NA OKOŁO
30 minut do zestalenia.
CAŁOŚĆ PRZEKŁADAMY DO
foremki (28 x 20 cm).
ŻELATYNĘ NAMACZAMY W
zimnej wodzie i odstawiamy do napecznienia.
ŚMIETANKĘ UBIJAMY Z
połową cukru, a drugą połowę dodajemy do serka mascarpone i ucieramy na jednolitą masę.
ŻELATYNĘ ROZPUSZCZAMY W
kuchence mikrofalowej, a następnie dodajemy ją do serka mascarpone.
DO SERKA DODAJEMY
ubitą śmietankę i dokładnie mieszamy.
TAK PRZYGOTOWANĄ MASĘ
wylewamy na spód z ciasteczek i wygładzamy powierzchnię.
MALINY MYJEMY I
osuszamy, następnie układamy na serniku i odstawiamy do lodówki na 3 godziny.
GALARETKI ROZPUSZCZAMY W
800 ml gorącej wody, pozostawiamy do ostygnięcia.
CHŁODNĄ I ZACZYNAJĄCĄ
żelować galaretkę wylewamy na sernik i ponownie wstawiamy do lodówki − do momentu całkowitego zastygnięcia galaretki.
Wartości odżywcze
Wartość energetyczna na całe danie
6294 kcal
Wartość energetyczna na 1 porcję
524,5 kcal
Tłuszcz
35,8 g
Węglowodany
46,8 g
Błonnik
7,7 g
Białko
7,7 g
Podobne przepisy
🍱 Z tej samej kuchni

Omlet francuski z sałatką
Jaki jest omlet francuski? Lekki, puszysty i zawinięty w zgrabny rulon. W dodatku podany z sałatką z serem camembert i klasycznym winegretem może być pysznym i sycącym śniadaniem.

Włoskie ciastka z migdałami i konfiturą brzoskwiniową
Inspirowany kuchnią Włoch przysmak w wydaniu naszego cukiernika – pyszne ciasteczka z orzechami i konfiturą.

Malinianki, czyli bułeczki drożdżowe z malinami
Kochasz jagodzianki, ale sezon na jagody zbyt szybko dobiega końca? Spróbuj malinianek wg przepisu Pawła! Równie pyszne, łączące lekko kwaśne wnętrze i miękkie ciasto drożdżowe ze słodkim kremem waniliowym.
⏱️ O podobnym czasie przygotowania

Pizza z bazyliowo-pomidorowym sosem
DG pokaże Ci doskonały sposób na pyszną pizzę z domowym sosem i dodatkami!

Orzechowa caponata z pieczonym dorszem
Połączenie pieczonej ryby, chrupiących orzechów oraz smakowitej caponaty - koniecznie wypróbuj przepis Karola Okrasy!

Tort owocowy z bitą śmietaną
Świeże owoce, biszkopt i śmietanowy krem – prosty sposób na pyszny, efektowny i bardzo orzeźwiający deser. Spróbuj!
🔥 O podobnym poziomie trudności

Racuchy bez drożdży ze śliwkami
Pyszne i rumiane racuchy bez wyrastania! Wypróbuj ten prosty przepis i przygotuj puszyste placuszki z dodatkiem śliwek.

Młoda kapusta z salsą z pomidorów
Odkryj na nowo wyjątkowy smak sezonowej, młodej kapusty z salsą z pomidorów i przygotuj ją według przepisu Karola Okrasy – w domowej kuchni lub na grillu!

Sernik matcha na zimno
Pyszny sernik na zimno o orzeźwiającym smaku matchy, mleczka kokosowego i limonki. Zainspiruj się produktami w stylu azjatyckim i przygotuj to idealne na lato ciasto!