Sałatka z kabanosów • przepis • składniki • przygotowanie
Szybka sałatka, która świetnie się sprawdzi podczas przyjęć! Koniecznie wypróbuj przepis!

Czas przygotowania
20 min
Liczba porcji
Liczba porcji - 4
Poziom trudności
łatwy
Składniki
Instrukcje przygotowania
KROIMY POMIDORKI, SELER NACIOWY I SUSZONE POMIDORY
Sałatę płuczemy, osuszamy. Pomidorki kroimy na połówki, seler naciowy na kawałki (0,5 cm). Suszone pomidory kroimy w paski, a kabanosy na kawałki (ok. 2 cm).
ŁĄCZYMY SKŁADNIKI SOSU
Papryczkę chili i natkę pietruszki siekamy. Dokładnie łączymy ze sobą składniki sosu.
DO SAŁATY DODAJEMY POMIDORKI KOKTAJLOWE I NERKOWCE
Sałatę przekładamy do miski, posypujemy równomiernie pozostałymi składnikami. Tuż przed podaniem polewamy sosem. Podajemy ze świeżą bagietką.
Wartości odżywcze
Wartość energetyczna na całe danie
2030,8 kcal
Wartość energetyczna na 1 porcję
507,7 kcal
Tłuszcz
33,8 g
Węglowodany
38,4 g
Błonnik
15,2 g
Białko
15,2 g
Podobne przepisy
🍱 Z tej samej kuchni

Zębacz smugowy pieczony w limonkowej marynacie
Najsmaczniejsze przepisy często są bardzo proste – tak jest i w tym przypadku! Poznaj przepis na pieczonego zębacza z limonką i kaparami.

Zupa krem z kawałkami kurczaka
Łatwa w przygotowaniu zupa krem z kawałkami ugotowanego kurczaka. Pycha!

Pikantny schab pieczony w boczku
Schab marynowany w ostrej papryce i majeranku, owinięty boczkiem i podany z maślaną fasolką szparagową. To danie zachwyci każdego przy świątecznym stole!
⏱️ O podobnym czasie przygotowania

Tortilla z krewetkami
Smaczny i łatwy w wykonaniu pomysł na obiad – tortilla z krewetkami i różowym sosem majonezowym.

Minipizze bezglutenowe
Przygotujesz je w ekspresowym tempie dzięki przepisowi Kingi! Wybierz ulubione dodatki i częstuj znajomych – będzie pysznie i bezglutenowo!

Carpaccio di bresaola
Klasyczny przepis kuchni włoskiej, w którym główną rolę odgrywa jakość cenionych na całym świecie składników – takich, jak długo dojrzewająca wędlina wołowa. Zasmakuj w carpaccio di bresaola!
🔥 O podobnym poziomie trudności

Łosoś zapiekany z musem z porów i sera
Delikatny i aromatyczny łosoś zapiekany pod musem z porów i gorgonzoli z mascarpone i pistacjami to wyjątkowy pomysł na danie, jak z restauracji.

Pieczarki faszerowane ze szpinakiem
Smakowita propozycja szybkiej, ciepłej przekąski: pieczarki faszerowane masą szpinakową z suszonymi pomidorami i serem.

Saksońska zupa ziemniaczana
Przygotuj w niecałą godzinę pyszną zupę saksońską z ziemniakami i boczkiem!