ROZGRZEWAJĄCY KOMPOT RABARBAROWO-TRUSKAWKOWY • przepis • składniki • przygotowanie
Rozgrzewający kompot z rabarbarem i truskawkami z dodatkiem aromatycznych przypraw – goździków, kardamonu i imbiru. Wypróbuj przepis Pawła Małeckiego!

Czas przygotowania
45 min
Liczba porcji
Liczba porcji - 4
Poziom trudności
łatwy
Składniki
Instrukcje przygotowania
ZAGOTOWUJEMY SKŁADNIKI
Wodę zagotowujemy z miodem. Dodajemy pokrojony rabarbar, imbir, goździki i kardamon do smaku. Kiedy wszystkie składniki zagotują się, zdejmujemy garnek z ognia.
DODAJEMY TRUSKAWKI
Dodajemy umyte i pokrojone w ćwiartki truskawki.
PODAJEMY KOMPOT
Kompot podajemy na gorąco z dodatkiem 20 ml wiśniówki do każdej porcji.
Wartości odżywcze
Wartość energetyczna na całe danie
769,5 kcal
Wartość energetyczna na 1 porcję
192,4 kcal
Tłuszcz
0,6 g
Węglowodany
31,2 g
Błonnik
3,7 g
Białko
1,6 g
Podobne przepisy
🍱 Z tej samej kuchni

Warzywa w tempurze
Planujesz imprezę w azjatyckim stylu? Jako przekąskę podaj gościom świeże i chrupiące warzywa w tempurze – z sosami z przepisu Darii smakują doskonale!

3 sposoby na dania z ryżu
Jak wykorzystać ryż w kuchni? Poznaj 3 pomysły Karola na proste i szybkie dania, które zasmakują całej rodzinie!

Masło z miechunką i orzechami pekan
Lekko słodkie masło z suszoną miechunką i orzechami pekan sprawdzi się jako dodatek do kanapek i grillowanych mięs.
⏱️ O podobnym czasie przygotowania

Owocowo-czekoladowe Lizaki-Cudaki
Odwiedź Kuchnię Lidla i zobacz, jak Paweł Małecki przygotowuje wesołe owocowe lizaki-cudaki na Dzień Dziecka!

Deser owocowy z płatkami owsianymi
Ulubione owoce, chrupiące płatki crunchy i jogurt naturalny – prosty sposób na szybki, smaczny i lekki deser dla każdego.

Zupa serowo-cebulowa
Zioła, białe wino i serek topiony to sposób Karola na doskonałą zupę cebulową!
🔥 O podobnym poziomie trudności

Korzenna zupa dyniowa ze świata magii i czarodziejów
Jesień rozkręciła się na dobre, a na Twojej przenośnej konsoli z Japonii masz grę wprost ze świata magii i czarodziejów? Jeśli tak, warto przygotować przepis na aromatyczną i korzenną zupę dyniową, dzięki której wczujesz się w klimat jeszcze bardziej.

Spaghetti z klopsikami i sosem pomidorowym
Wykorzystaj pełnoziarnisty makaron, by przygotować spaghetti z sosem pomidorowym i klopsikami z indyka – z mniejszą ilością soli!

Konfitura morelowo-miodowa
Pyszny pomysł dla wielbicieli słodkich śniadań: smak dojrzałych moreli uchwycony w towarzystwie miodowej nuty.