Razowe grzanki z musem z awokado i wędzonym łososiem • przepis • składniki • przygotowanie
Razowe pieczywo, mus z awokado i nieodłączny element idealnego śniadania: jajko, tym razem w koszulce! Oto pożywne tosty na dobry początek dnia!

Czas przygotowania
35 min
Liczba porcji
Liczba porcji - 2
Poziom trudności
średni
Składniki
Instrukcje przygotowania
PRZYGOTOWUJEMY GRZANKI
Kromki chleba przypiekamy na suchej patelni na złoty kolor.
PRZYGOTOWUJEMY MUS Z AWOKADO
Awokado przekrawamy wzdłuż na pół, usuwamy pestkę, a miąższ wyjmujemy łyżką i przekładamy
GOTUJEMY JAJKA W KOSZULCE
W garnku zagotowujemy wodę z solą i octem. Wrzącą wodę mieszamy łyżką tak, aby powstał
PODAJEMY GRZANKI
Na grzankach układamy mus z awokado, rukolę, a na niej plaster łososia. Na wierzch wykładamy
Wartości odżywcze
Wartość energetyczna na całe danie
1171,9 kcal
Wartość energetyczna na 1 porcję
586 kcal
Tłuszcz
33 g
Węglowodany
46,9 g
Błonnik
11,8 g
Białko
31,3 g
Podobne przepisy
🍱 Z tej samej kuchni

Spaghetti z sosem z awokado
Wypróbuj pomysł Kingi na bezglutenowy, zielony makaron! Zobacz, jak przygotować sos z awokado, i rozsmakuj się w tym połączeniu.

3 sposoby na lunchbox
Szukasz pomysłu na lunch do pracy lub szkoły? DG ma dla Ciebie aż trzy propozycje!

Ceviche z tuńczyka w puszce
Szybki pomysł na orzeźwiającą przystawkę lub lekki posiłek w ciągu dnia. Wystarczą tuńczyk w puszce, kilka innych składników i gotowe!
⏱️ O podobnym czasie przygotowania

Pieczone frytki warzywne z dipem ziołowym
Zamiast smażenia – pieczenie, zamiast ziemniaków – aż cztery różne rodzaje warzyw, które doskonale nadają się do tego, by przygotować z nich frytki! Zrób tę wyjątkową przekąskę i podaj ją z dipem ziołowym.

Słodkie bułeczki à la maritozzi
Maritozzi, czyli miękkie drożdżowe bułeczki wypełnione bitą śmietaną. W wersji Pawła lekko zanurzone w mlecznej czekoladzie i udekorowane truskawkami. Naprawdę warto ich spróbować!

Pesto z suszonych pomidorów
Pesto z suszonych pomidorów, znane także pod nazwą pesto rosso, to młodszy kuzyn klasycznego alla Genovese o równie pysznym i wyjątkowym smaku. Słone pomidory w połączeniu z delikatnymi migdałami, oliwą z oliwek, odrobiną czosnku i intensywnym parmezanem tworzą połączenie, które zdobyło serca miłośników kuchni z całego świata. Jak zrobić dobre pesto rosso? Zrób je razem z nami!
🔥 O podobnym poziomie trudności

Pączki z jabłkami i żurawiną
Wariacja na temat tradycyjnego przysmaku z ciasta drożdżowego. Jego smak wzbogacono jabłkami i żurawiną. Wyszło pysznie!

Aromatyczna konfitura pomarańczowa
Pyszna konfitura o intensywnym, cytrusowym zapachu. Dodaj ją do ulubionego deseru lub herbaty i ciesz się smakiem!

Duszona karkówka z cynamonem i musem z pieczonych jabłek
Wyjątkowe połączenie smaków i aromatów inspirowane kuchnią staropolską. Tak przygotowane mięso rozpływa się w ustach!