Proste wegańskie brownie z malinami • przepis • składniki • przygotowanie
Niezwykle prosty przepis na w pełni wegańskie brownie z malinami! Spróbuj, a zostanie ono Twoim ulubionym brownie!

Czas przygotowania
40 min
Liczba porcji
Liczba porcji - 12
Poziom trudności
łatwy
Składniki
Instrukcje przygotowania
ŁĄCZYMY SIEMIĘ LNIANE Z KAWĄ
Siemię lniane zalewamy kawą espresso. Mieszamy i odstawiamy na 10 minut, aż zgęstnieje.
ROZPUSZCZAMY CZEKOLADĘ
W kąpieli wodnej lub w kuchence mikrofalowej rozpuszczamy czekoladę pokruszoną na kawałki. Po rozpuszczeniu odstawiamy.
ŁĄCZYMY SKŁADNIKI
Olej kokosowy i cukier łączymy w dużej misce. Dodajemy kawę połączoną z siemieniem lnianym i rozpuszczoną czekoladę. Całość dokładnie mieszamy, aż powstanie jednolita masa.
DODAJEMY SUCHE SKŁADNIKI
Mąkę przesiewamy wraz z proszkiem do pieczenia, solą i kakao do mokrej masy i mieszamy, aż składniki się połączą.
PIECZEMY BROWNIE
Masę przekładamy na blachę wyłożoną papierem do pieczenia. Na wierzchu układamy maliny. Pieczemy ok. 35 minut w piekarniku rozgrzanym do temperatury 180°C.
Wartości odżywcze
Wartość energetyczna na całe danie
3236,4 kcal
Wartość energetyczna na 1 porcję
269,7 kcal
Tłuszcz
13,8 g
Węglowodany
34 g
Błonnik
3,1 g
Białko
3,1 g
Podobne przepisy
🍱 Z tej samej kuchni

Porzeczkowiec
Porzeczkowiec to wyjątkowe ciasto, które łączy w sobie intensywny smak kakao, delikatność serowej masy i wyrazistą kwaskowatość czarnych porzeczek. Ten przepyszny wypiek przyciąga wzrok swoim apetycznym wyglądem. Poznajcie przepis na pyszny porzeczkowiec!

Krem z twarogu z truskawkami i rabarbarem
Krem twarogowy z kruchymi migdałowymi ciasteczkami i truskawkami – doskonały smakołyk w letnie dni!

Drożdżowe bułeczki ze śliwkami i karmelizowaną gruszką
Pyszne drożdżówki według przepisu naszego cukiernika. Świetnie się sprawdzą jako słodkie drugie śniadanie!
⏱️ O podobnym czasie przygotowania

Deser z chia
Cierpkie tajemnice lasu i mleczno-miodowa delikatność – wszystko to znajdziesz w piętrach lekkiego deseru przygotowanego przez Darię. Przekonaj się, jak kontrasty smakują w duecie!

Kotlety z cukinii
Kotlety z cukinii to lekka, pyszna propozycja na obiad lub przekąskę, która świetnie sprawdzi się w sezonie letnim. Są chrupiące z zewnątrz i tak miękkie w środku, że wprost rozpływają się w ustach. Ich przygotowanie jest proste, a składniki ogólnodostępne. Jak je zrobić? Sprawdź nasz przepis!

Krokiety z serem pavé
Przepyszne i chrupiące krokiety z serem pavé, które będą idealną przekąską na imprezę lub świetnym dodatkiem do sałatki.
🔥 O podobnym poziomie trudności

Krokiety z szynką serrano
Krokiety z szynką serrano to jedne z najbardziej typowych tapas w Hiszpanii. Wypróbuj ten przepis i wprowadź hiszpańskie klimaty do swojej kuchni.

Muffiny marchewkowe
Korzenne przyprawy, marchew i pomarańcze – te muffinki to doskonały jesienny deser!

Sałatka ziemniaczana do grilla
Kiedy zbliżają się ciepłe dni, zaczyna chodzić nam po głowie otwarcie sezonu grillowego. Z tej okazji przygotowaliśmy dla Ciebie przepis na sałatkę ziemniaczaną, idealną do grilla. Ten przepis jest nie tylko niezwykle na czasie, ale także wykorzystuje pewien magiczny składnik, czyli smashed potatoes. Sałatka z gniecionymi ziemniakami, wzbogacona o świeżą zieleninę jest równie rześka, co sycąca.