Pizza śniadaniowa na słodko • przepis • składniki • przygotowanie
Słodka pizza śniadaniowa, czyli granola w wyjątkowej odsłonie! Duża liczba świeżych owoców i krótki czas przygotowania to idealne połączenie na rodzinne śniadanie. Sprawdź, jakie to proste!

Czas przygotowania
15 min
Liczba porcji
Liczba porcji - 6
Poziom trudności
łatwy
Składniki
Instrukcje przygotowania
PRZYGOTOWUJEMY SPÓD PIZZY
Masło roztapiamy w mikrofali lub rondelku. Granolę łączymy z roztopionym masłem.
PIECZEMY SPÓD PIZZY
Granolę wymieszaną z masłem przekładamy do formy do tarty wyłożonej papierem do pieczenia i pieczemy ok. 7 minut. Gotowy spód pizzy śniadaniowej studzimy.
KROIMY OWOCE
Kiwi obieramy, przekrawamy na pół wzdłuż owocu i kroimy w plasterki. Truskawki pozbawiamy szypułek i kroimy w plastry wzdłuż owoców. Żurawiny także kroimy w plastry.
WYKŁADAMY DODATKI NA PIZZĘ
Jogurt wykładamy na podpieczony spód z granoli, pozostawiając brzegi przypominające rant pizzy. Następnie w okręgach, od zewnątrz, układamy owoce. Dodatkowo pizzę ozdabiamy pistacjami.
Wartości odżywcze
Wartość energetyczna na całe danie
1984,8 kcal
Wartość energetyczna na 1 porcję
330,8 kcal
Tłuszcz
19,1 g
Węglowodany
34 g
Błonnik
6 g
Białko
6 g
Podobne przepisy
🍱 Z tej samej kuchni

Pieczona cukinia w pecorino
Pieczona cukinia w pecorino z airfryera, czyli idealna słona przekąska lub dodatek do obiadu. Dzięki dodatkowi aromatycznych przypraw i świeżej natce pietruszki zachwyci każdego, kto jej spróbuje.

Pinsa verde
Czy znasz już kuzynkę pizzy, czyli pinsę? Jeśli nie, koniecznie zapoznaj się z nią, korzystając z przepisu Pauli na pinsę z boczkiem i szynką parmeńską! To pyszne danie, które będzie gotowe w 20 minut, zachwyci niejednego domownika.

Makaron z pesto i kurczakiem – przepis
Szybki, prosty i pyszny makaron z zielonym pesto, warzywami i kurczakiem będzie świetną opcją, gdy zechcesz podać na obiad danie w stylu włoskim.
⏱️ O podobnym czasie przygotowania

Kanapka z pastrami
Sprawdź, jak smakuje klasyk przekąsek w stylu nowojorskim: club sandwich, kanapka z pastrami! Dzięki przepisowi Karola wszystkie jej warstwy złożą się na niepowtarzalny smak!

Sałatka z awokado i ananasem z orzechowym dressingiem
Sałatka owocowa z dozą pikantności. Polej ją orzechowym dressingiem i odkryj wyrazisty słodko-ostry smak.

Burger z łososia
Burger z łososia podany w owsianym pieczywie fińskim, z dodatkiem aromatycznego sosu chrzanowego i sałatki z ogórka. To świetny przepis na odrobinę lżejszą wersję domowego fast foodu.
🔥 O podobnym poziomie trudności

Herbata jabłkowo-cynamonowa
Kochasz korzenne smaki? Mamy coś dla Ciebie! Wypróbuj przepis na aromatyczną herbatę z intensywnym korzennym smakiem!

Focaccia – klasyczny przepis
Focaccia to rodzaj pulchnego, włoskiego chleba o charakterystycznym smaku i chrupiącej skórce. Ten wypiek zyskał międzynarodową sławę z uwagi na swoją prostotę, łatwość przygotowania oraz smak. W jaki sposób przyrządzić tę kulinarną perłę Włoch? Poznaj przepis na klasyczną focaccię, którą bez problemu przygotujesz w domowym piekarniku!
Biała fasola z kurczakiem i marchewką w sosie pomidorowym
Biała fasola to nie tylko fasolka po bretońsku! Wypróbuj nasz przepis, w którym połączyliśmy ją z kurczakiem, marchewką i kukurydzą. To pomysł na prosty i pożywny obiad dla całej rodziny.