Koktajl brzoskwiniowo-marchewkowy • przepis • składniki • przygotowanie
Słodki owocowy napój o kremowej konsystencji i kuszącym kolorze… a do tego bomba witaminowa! Polecamy na gorące dni.

Czas przygotowania
10 min
Liczba porcji
Liczba porcji - 3
Poziom trudności
łatwy
Składniki
Instrukcje przygotowania
PRZYGOTOWANIE MARCHEW ,
brzoskwinie i jabłka obieramy.
Z JABŁEK WYCINAMY
gniazda nasienne, z brzoskwiń usuwamy pestki.
WSZYSTKIE SKŁADNIKI KROIMY
na mniejsze kawałki i przekładamy do blendera.
MIKSUJEMY, DODAJĄC STOPNIOWO
mleko i jogurt, aż do uzyskania kremowej konsystencji.
Wartości odżywcze
Wartość energetyczna na całe danie
731,7 kcal
Wartość energetyczna na 1 porcję
243,9 kcal
Tłuszcz
3,3 g
Węglowodany
49,7 g
Błonnik
8,5 g
Białko
8,7 g
Podobne przepisy
🍱 Z tej samej kuchni

Ciasteczka migdałowe
Słodkie i kruche historie z ogrodu? Tylko według przepisu Darii na ciasteczka migdałowe z cukrem różanym!

Pieczarki z grilla z pesto i serem pleśniowym
Delikatne pieczarki grillowane z aromatycznym nadzieniem. Taką przystawką pobudzisz apetyt swoich gości!

Żeberka z grilla w glazurze śliwkowo-pomidorowej
Delikatne, kruche i pełne smaku. Przygotuj soczyste żeberka z grilla w glazurze śliwkowo-pomidorowej według Karola Okrasy.
⏱️ O podobnym czasie przygotowania

Makaron z kiełbasą i fasolą (one-pot)
Sycący jednogarnkowy makaron z kiełbasą i fasolą, który sprawdzi się jako posiłek w chłodny dzień. Koniecznie sprawdź, jak prosto i przyjemnie go przygotować.

Bezmięsny pie
Pyszne, aromatyczne danie, inspirowane amerykańskimi i brytyjskimi wytrawnymi ciastami, w wersji bez mięsa. Ta rozgrzewająca i szybka w przygotowaniu zapiekanka świetnie sprawdzi się jako obiad dla całej rodziny!

Crostini z serem brie i miechunką
Chrupiące kawałki bagietki z oryginalną kompozycją dodatków. Pyszna przekąska dla wielbicieli dobrego smaku.
🔥 O podobnym poziomie trudności

Burgery z tofu
Wegański burger z tofu według Karola Okrasy? Musisz tego spróbować!

Wegańska pascha
Czas na wyjątkową, bo w wydaniu wegańskim, wielkanocną paschę. Kasza jaglana, mleczko kokosowe, syrop klonowy, wanilia, bakalie i zero białego cukru. Same pyszności! Sprawdź, jak łatwo ją przygotować, a będziesz mieć pyszny deser na wielkanocny stół.

Kotlet schabowy z miodową kapustą
Podwójna panierka, dobrze rozbite mięso i smalec – poznaj wszystkie tajniki idealnego schabowego według Karola Okrasy!