Kanapka na ciepło z kiełbasą nduja i burratą • przepis • składniki • przygotowanie
Szybka w przygotowaniu i pełna smaku – taka jest kanapka z kiełbasą nduja i kremową burratą według przepisu Kingi. Wypróbuj ten przepis i ciesz się ciepłym śniadaniem lub kolacją we włoskim stylu!

Czas przygotowania
15 min
Liczba porcji
Liczba porcji - 1
Poziom trudności
łatwy
Składniki
Instrukcje przygotowania
PRZYGOTOWUJEMY SKŁADNIKI
Na patelni rozgrzewamy masło i podsmażamy na nim kromkę chleba z obu stron na złoty kolor. Następnie zdejmujemy ją i przekładamy na talerz. Na tej samej patelni rozgrzewamy oliwę, dodajemy kiełbasę nduja i smażymy ją przez ok. 2 minuty.
PODAJEMY KANAPKĘ
Na grzance układamy podsmażoną kiełbasę nduja i rozerwaną burratę. Całość ozdabiamy rukolą i skórką otartą z cytryny. Kanapkę oprószamy solą do smaku.
Wartości odżywcze
Wartość energetyczna na całe danie
668,7 kcal
Wartość energetyczna na 1 porcję
668,7 kcal
Tłuszcz
47,9 g
Węglowodany
33,1 g
Błonnik
2,9 g
Białko
27,4 g
Podobne przepisy
🍱 Z tej samej kuchni

Banica z serem feta
Z zewnątrz chrupiąca, w środku wypełniona nadzieniem ze słonego sera! Bułgarska banica to wypiek, któremu trudno się oprzeć, ale którym łatwo podzielić się z innymi. Spróbujesz?

Spaghetti z dynią i borowikami
Szybki, włoski pomysł na obiad? Wyśmienite spaghetti z dynią i borowikami!

Deser gruszkowo-malinowy
Przygotuj deser doskonały na upały – z orzeźwiającą owocową galaretką i musem gruszkowym!
⏱️ O podobnym czasie przygotowania

Kociołek z dyniowym brownie i polewą z awokado
Strasznie prosty przepis na Halloween! Przygotuj kociołek czarownicy wypełniony pysznym brownie z dodatkiem dyni. Tym przepisem zaczarujesz wszystkich miłośników słodyczy!

Prosta zupa z kaszą gryczaną
Bogata w warzywa domowa zupa z kaszą gryczaną jest niesamowicie prosta w przygotowaniu! Przepis na nią zawsze warto mieć pod ręką, by przygotować szybki i pożywny obiad.

Kolorowe pasty kanapkowe
Dzięki temu przepisowi Twoje kanapki zawsze będą kolorowe i apetyczne! Wybieraj spośród past – z burakiem, łososiem, pieczoną rybą i suszonymi pomidorami
🔥 O podobnym poziomie trudności

Amelki. Placuszki serowe z borówkami
Łatwe i szybkie w przygotowaniu placuszki pokochają zarówno dorośli, jak i dzieci!

Kapusta z pigwą i wędzonym łososiem
Spróbuj wyjątkowego połączenia kiszonej kapusty z pigwą i wędzonym łososiem, z nutą cynamonu!

Faszerowany bakłażan z kuskusem i migdałami
Bakłażany faszerowane aromatycznym kuskusem to danie, które cieszy podwójnie, bo nie tylko idealnie smakuje, ale też fantastycznie wygląda! Koniecznie musisz spróbować!