Indyk faszerowany suszonymi morelami z grilla • przepis • składniki • przygotowanie
Potrawy z grilla także mogą być bardzo wyrafinowane. Dowód? Roladki z faszerowanego indyka.

Czas przygotowania
35 min
Liczba porcji
Liczba porcji - 3
Poziom trudności
średni
Składniki
Instrukcje przygotowania
GOŹDZIKI ROZGNIATAMY.
WINO MIESZAMY Z
cynamonem i goździkami.
MORELE I RODZYNKI
zalewamy winem z przyprawami i odstawiamy na 15 minut.
PLASTRY INDYKA DELIKATNIE
rozbijamy, skrapiamy sokiem z cytryny, doprawiamy solą i pieprzem.
NA KAŻDYM Z
nich układamy plaster boczku oraz odciśnięte z zalewy owoce, posypujemy posiekaną kolendrą i zwijamy w rulony.
KAŻDĄ ROLADKĘ SPINAMY
wykałaczkami.
GRILLUJEMY 10 MINUT,
obracając roladki, żeby się równo zarumieniły i polewamy je co jakiś czas winną zalewą.
Wartości odżywcze
Wartość energetyczna na całe danie
1248,9 kcal
Wartość energetyczna na 1 porcję
416,3 kcal
Tłuszcz
4 g
Węglowodany
40,3 g
Błonnik
53,6 g
Białko
53,6 g
Podobne przepisy
🍱 Z tej samej kuchni

Ciasto Balladyna
Ciasto Balladyna z galaretką malinową i czekoladowym biszkoptem to wyjątkowy deser, który zachwyci swoją delikatnością i bogactwem smaków. Połączenie puszystego biszkoptu, kremowej masy, herbatników i owocowej galaretki sprawia, że każdy kęs smakuje naprawdę wyjątkowo. Odkryjcie nasz przepis na to bogate ciasto!

Bułka z pastą z orzechów
Świeże bułki z dynią idealnie pasują do smakowitej pasty z rozmaitych orzechów, suszonych pomidorów oraz czosnku.

Parfait balsamiczny z duszonymi morelami z wanilią
Wyborny śmietanowy deser – idealny na przyjęcie gości. Podany ze słodkimi morelami kusi nie tylko smakiem, ale i wyglądem!
⏱️ O podobnym czasie przygotowania

Zupa miso z tofu i wędzonym pstrągiem
Kuchnia Japonii to Twoje smaki? Koniecznie spróbuj więc zupy miso z tofu i wędzonym pstrągiem – wg przepisu Karola przygotujesz ją prosto i szybko!

Kalmary w sosie pomidorowym
Z owoców morza możesz przygotować łatwy i szybki obiad! Spróbuj kalmarów z makaronem w pomidorowym sosie!

Farinata z cukinią i włoskimi wędlinami
Klasyczny placek z ciecierzycy w stylu kuchni włoskiej, czyli farinata! Podana z cukinią, parmeńską szynką i salami będzie idealną przekąską na każde spotkanie ze znajomymi lub rodziną.
🔥 O podobnym poziomie trudności

Grillowany łosoś z purée z jabłek i kopru włoskiego
Grillowany łosoś, podawany z dodatkiem delikatnego jabłkowego purée i kopru włoskiego jako aromatycznego kontrastu.

Pstrąg grillowany w papilotach
Delikatne mięso pstrąga doskonale nadaje się do grillowania go w papilotkach i w towarzystwie soczystych pomarańczy.

Klasyczna karpatka
Klasyczna karpatka z domowym, waniliowym kremem budyniowo-maślanym to prawdziwie rozpływające się w ustach ciasto. Skorzystaj z tego przepisu i ciesz się jej wyjątkowym smakiem.