Gulasz z kaczych żołądków • przepis • składniki • przygotowanie
Poznaj przepis na aromatyczny gulasz z żołądków!

Czas przygotowania
120 min
Liczba porcji
Liczba porcji - 4
Poziom trudności
łatwy
Składniki
Instrukcje przygotowania
KACZE ŻOŁĄDKI OCZYSZCZAMY,
kroimy w plastry i podsmażamy na gorącym oleju.
DODAJEMY POSIEKANĄ CEBULĘ
oraz czosnek i smażymy kolejne kilka minut.
CAŁOŚĆ ZALEWAMY BULIONEM,
dodajemy liście laurowe i ziele angielskie.
GOTUJEMY POD PRZYKRYCIEM
do miękkości, przez około 1-1,5 godziny.
ŚMIETANĘ HARTUJEMY I
dodajemy do gulaszu.
CAŁOŚĆ MIESZAMY, DOPRAWIAMY
solą, pieprzem, majerankiem i posiekaną natką pietruszki.
PODAJEMY Z KASZĄ
lub z ziemniakami.
Wartości odżywcze
Wartość energetyczna na całe danie
1388 kcal
Wartość energetyczna na 1 porcję
347 kcal
Tłuszcz
20,6 g
Węglowodany
12,9 g
Błonnik
29,6 g
Białko
29,6 g
Podobne przepisy
🍱 Z tej samej kuchni

Gulasz ekstra z dzika w gęstym sosie z ziemniakami
Nie ma to jak dobry gulasz z dziczyzny! Teraz przygotujesz go w bardzo prosty i szybki sposób. Wypróbuj ten przepis!

Bogracz z pieczoną papryką i fasolą
Doskonałe mięso wołowe spotyka się w tym daniu z warzywami i idealnie dobranymi przyprawami! Przygotuj pożywny, esencjonalny bogracz, czyli gulasz rodem z kuchni węgierskiej, wykorzystując przepis Karola Okrasy!

Zupa gulaszowa z kminkiem i pieczoną papryką
Bardzo sycąca, klasyczna węgierska zupa. W tym przepisie wzbogacono ją orzeźwiającym smakiem skórki cytrynowej.
⏱️ O podobnym czasie przygotowania

Zraz wieprzowy na dziko z młodą kapustą i ziemniakami purée
Zainspiruj się kuchnią staropolską i przygotuj schab z młodą kapustą według propozycji Grzegorza Russaka.

Curry z jagnięciny z fasolką
Wypróbuj przepis na curry z jagnięciny! Z dodatkiem aromatycznych przypraw, a także rodzynek i orzechów zabierze Cię w orientalną podróż!

Torcik „Włoskie wspomnienie” z nutą pomarańczy
Biszkoptowe blaty przełożone gęstym kremem z białej czekolady i masą mascarpone. Wyjątkowy tort na każdą uroczystość!
🔥 O podobnym poziomie trudności

Ciasto z wiśniami i kruszonką migdałową – przepis
Puszyste ciasto, lekko kwaśne wiśnie i słodka kruszonka migdałowa to połączenie doskonałe dla każdego fana słodkości!

Śledź w jabłkach
Śledź w śmietanie ze startymi jabłkami doskonale sprawdzi się zarówno podczas święt, jak i w powszednie dni. Prosty, pyszny smak!

Bezglutenowe ciasto z daktylami
Przepyszne ciasto z cytrusową nutą i daktylami przygotowane bez glutenu. Będzie idealnym dodatkiem do ciepłej herbaty lub kawy w chłodny wieczór.