Cukier waniliowo-pomarańczowy • przepis • składniki • przygotowanie
Wyjątkowy cukier waniliowo-pomarańczowy, który świetnie sprawdzi się podczas świąt i nie tylko!

Czas przygotowania
5 min
Liczba porcji
Liczba porcji - 50
Poziom trudności
łatwy
Składniki
Instrukcje przygotowania
PRZYGOTOWANIE
szklany słoiczek lub butelkę o pojemności ok. 300 ml
SPOSÓB PRZYGOTOWANIA
Do miski wsypujemy cukier.
LASKI WANILII PRZEKRAWAMY
wzdłuż na pół i za pomocą łyżeczki wydrążamy ziarenka.
DO MISKI DODAJEMY
zarówno laski wanilii, jak i wydrążone z nich ziarenka, a także skórkę pomarańczową i wszystko dokładnie mieszamy.
CUKIER PRZEKŁADAMY DO
słoiczka lub butelki i przechowujemy w suchym miejscu. WSKAZÓWKA!.
SMAK CUKRU ZYSKUJE
na intensywności z każdym dniem.
POBIERZ ETYKIETY NA
naczynia z cukrem waniliowo-pomarańczowym.
Wartości odżywcze
Wartość energetyczna na całe danie
1004,8 kcal
Wartość energetyczna na 1 porcję
20,1 kcal
Tłuszcz
0 g
Węglowodany
5,1 g
Błonnik
0 g
Białko
0 g
Podobne przepisy
🍱 Z tej samej kuchni

Marynowane rzodkiewki i sałatka ziemniaczana
Marynowane rzodkiewki to idealny składnik sałatki ziemniaczanej. Koniecznie spróbuj tego połączenia!

Faszerowana ryba w galarecie
Ryba w galarecie co roku gości na Twoim świątecznym stole? Wypróbuj przepis Karola i podaj ją w nowej odsłonie – z rodzynkami, marchewką i pietruszką!

Zupa śliwkowa z kluskami z semoliny
Śliwki sprawdzą się idealnie także w formie zupy. Przygotuj ją z prostymi kluskami z semoliny.
⏱️ O podobnym czasie przygotowania

Deser pascha
Uwielbiasz paschę, ale nie masz cierpliwości czekać aż będzie gotowa? Ten przepis będzie dla Ciebie! Skuś się na pełen bakalii deser pascha.

Koktajl odbudowujący – orzechowo-czekoladowy
Sięgnij po koktajl odbudowujący o pysznym orzechowo-czekoladowym smaku – doda Ci energii na dalszą część dnia. Wystarczy 5 minut i gotowe!

Omlet biszkoptowy z borówkami i serkiem
Puszysty omlet z mąki orkiszowej, który podasz z delikatnym serkiem waniliowym i borówkami. Brzmi jak pomysł na idealne śniadanie? Wypróbuj przepis Pawła, by się przekonać!
🔥 O podobnym poziomie trudności

Sos belgijski
Sos belgijski to jeden ze znanych i lubianych dodatków, który podaje się do burgerów, hot dogów i innych fast foodów, chociaż najczęściej spotkać go można w roli dodatku do frytek. Jego kremowa konsystencja i intensywny smak stanowią idealne uzupełnienie dla tego popularnego dania. Jak przygotować ten banalnie prosty i niezwykle smaczny sos? Poznaj nasz przepis!

Kanapka ciabattella
Smakowita przekąska, którą zrobisz w kilka minut. Świeże pieczywo, mozzarella, pomidory, bazylia i oliwa to esencja Włoch.

Sałatka z bakłażana z twarożkiem podwędzanym sianem
Sałatka z grillowanego bakłażana i boczniaków to wyjątkowe połączenie składników – smak warzyw i grzybów spotyka się tu ze słodyczą i delikatną ostrością dodatków. Podaj ją z twarożkiem, który podwędzisz na sianie we własnej kuchni!