Bezalkoholowy grzaniec z białego wina i pomarańczy • przepis • składniki • przygotowanie
Na chłodne wieczory, bez względu na porę roku! Bezalkoholowy grzaniec z pomarańczą rozgrzeje Cię zawsze, kiedy tego potrzebujesz, i pozwoli znaleźć chwilę spokoju i relaksu.

Czas przygotowania
50 min
Liczba porcji
Liczba porcji - 4
Poziom trudności
łatwy
Składniki
Instrukcje przygotowania
GOTUJEMY GRZANIEC
Wino łączymy z cukrem w dużym garnku. Dodajemy pomarańcze i jabłko – pokrojone w plasterki, imbir pokrojony w talarki oraz przyprawy: goździki, cynamon, ziele angielskie i anyż.
PODAJEMY GRZANIEC
Gotowy grzaniec bezalkoholowy przelewamy przez sitko do dużych kubków. Dekorujemy pomarańczą pokrojoną w plastry i gałązkami rozmarynu.
Wartości odżywcze
Wartość energetyczna na całe danie
560,8 kcal
Wartość energetyczna na 1 porcję
140,2 kcal
Tłuszcz
0,9 g
Węglowodany
32,8 g
Błonnik
5,3 g
Białko
2,3 g
Podobne przepisy
🍱 Z tej samej kuchni

Bananowa piña colada bez alkoholu
Kremowa, kokosowo-owocowa, bezalkoholowa! Piña colada z napojem bananowym to słodki i orzeźwiający akcent, który poprawi smak każdego upalnego dnia. Spróbuj koniecznie!

Dżem z mango z imbirem
Egzotyczne połączenie smaków. Słodkie mango i imbirowa nuta ukryte w słoikach na zimne dni.

Bezglutenowa, wegańska szarlotka z kaszą jaglaną bez cukru
Wypróbuj przepis na szarlotkę dla każdego! Bezglutenowa, na spodzie z kaszy jaglanej, wegańska, a do tego bez dodatku cukru.
⏱️ O podobnym czasie przygotowania

Hummus bowl
Miseczka mocy wypełniona świeżymi warzywami, kaszą i delikatnym domowym hummusem to świetny pomysł na śniadanie, lunch lub kolację. Wykorzystaj przepis Karola, by odtworzyć tę pyszną kompozycję!

Szparagowe paluszki w cieście filo
Zamiast tradycyjnych paluszków paluszki ze szparagów! Przygotuj wiosenną przekąskę i ciesz się sezonem na te wspaniałe warzywa.

Zupa z dyni i jabłek
Przygotuj zupę z dyni z dodatkiem mleczka kokosowego i jabłek w towarzystwie orientalnych przypraw!
🔥 O podobnym poziomie trudności

Wegańskie klopsy warzywne
Udany początek dobrej tortilli, dania z makaronem czy zupy zaczyna się od przygotowania tych wegańskich klopsów warzywnych. Spróbuj i jedz je tak, jak lubisz!

Chrupiące edamame z airfryera
Słone, aromatyczne, z lekką nutą umami – pieczone edamame w marynacie z miso i czosnku to idealny sposób na szybką przekąskę.

Miska warzyw
Daria doskonale miksuje ryż, warzywa, marynowane tofu i kapustę kiszoną z pastą chili – to jej sposób na danie z nutą azjatycką!